”Vrei să-mi mai iei și alte sute de mii de euro”. Detalii uluitoare. De ce Mititelu n-a bătut palma cu Șumudică

Alex Vartolomei 27.08.2023, 20:05
”Vrei să-mi mai iei și alte sute de mii de euro”. Detalii uluitoare. De ce Mititelu n-a bătut palma cu Șumudică

Marius Șumudică, tehnicianul de 45 de ani, nu va mai ajunge la FCU Craiova. Deși a existat un acord verbal inițial, între antrenor și Adrian Mititelu (55 de ani), înțelegerea a picat definitiv duminică.

Înțelegerea a picat atunci când Șumudică i-a retrimis finanțatorului oltean draftul de contract pe care îl primise cu o seară înainte. Adrian Mititelu i-a reproșat că anumite aspecte din contractul respectiv au fost modificate. În discuția dintre cei doi, antrenorul a a menționat că modificările au fost realizate la sfatul avocatului său, conform GSP.

Cauza sistării definitive a negoecierilor a fost o clauză din contract. În clauza respectivă se menționa că în cazul în care Marius Șumudică nu s-ar fi clasat cu echipa în primele 8, înainte de data de 1 martie 2024, patronul clubului ar fi avut posiblitatea să-l demită. Obiectivul asupra căruia ambele părți au convenit, a fost clasarea în primele 8 echipe.e. În clipa de față, gruparea olteană este clasată pe locul 13.

Modalitatea în care ar fi urmat să se facă despărțirea a fost, de fapt, cea care a blocat colaborarea dintre Mititelu și Șumudică dinainte să înceapă. Finanțatorul clubului craiovean a dorit introducerea unei clauze prin care îl putea demite pe antrenor, la data menționată (1 martie 2024), cu obligația de a-i achita la zi salariile, dar fără alte compensații. Marius Șumudică ar fi optat să-i fie achitate toate salariile până la finalul înțelegerii, care avea scadența în iunie 2025. Acest proces ar fi însemnat o despăgubire, peste contractul pe care îl avea deja încasat până la 1 martie, de aproape 400.000 de euro. Patronul Craiovei nu a fost de acord cu această propunere, astfel că înțelegerea a picat defeinitiv.

„Deci, tu ratezi și obiectivul, devii și liber să pleci oriunde, dar vrei să-mi mai iei și alte sute de mii de euro. Exclus!”, ar fi fost argumentul lui Adrian Mititelu.

FCU Craiova se află în acest moment pe locul 13, cu doar 6 puncte obținute după 7 etape. Apărarea formației din Bănie este cea mai slabă din Superligă, FCU Craiova fiind echipa cu cele mai multe goluri primite (18).

Urmăriți Playsport.ro și pe