Vulcanicul Marius Șumudică a făcut lumină în cazul ieșirii de la finalul sezonului: „Ei evită lucrurile astea”

Robert Zanfir / 02.07.2022, 18:05
Vulcanicul Marius Șumudică a făcut lumină în cazul ieșirii de la finalul sezonului: „Ei evită lucrurile astea”

Marius Șumudică (51 de ani) a explicat gestul inedit de la finalul partidei dintre Al Shabab și Al Ahli, 0-0, atunci când l-a sărutat pe frunte pe președintele clubului. Deși Khaled al Baltan a părut stânjenit, antrenorul spune că gestul său este unul firesc în zonă și că este o manifestare a respectului.

Marius Șumudică nu a ratat ocazia de a se da în spectacol, la ultimul meci pe banca lui Al Shabab. Antrenorul a remizat cu Al Ahli, rezultat care a provocat o undă de șoc în rândul suporterilor echipei adverse. Presa saudită a anunțat că 12 suporteri au decedat în urma retrogradării echipei cu o istorie de 85 de ani. Între timp, fostul atacant și antrenor al Rapidului a semnat cu Al Raed. Va rămâne în Arabia Saudită, unde spune că va fi plătit regește.

Marius Șumudică explică gestul inedit de la ultimul meci pe banca lui Al Shabab

Marius Șumudică a terminat pe locul 4 cu Al Shabab. Și-a calificat echipa și în optimile Ligii Campionilor. Spune că șeicii lui Al Shabab i-au oferit prelungirea, dar că propunerea nu a fost pe placul lui.

Totuși, tehnicianul român nu a uitat să lase o amintire în rândul fanilor săi. La finalul remizei cu Al Ahli, românul l-a sărutat pe frunte pe președintele clubului, Khaled al Baltan. A fost sărutul de adio. Între timp, românul a semnat cu Al Raed.

„Un astfel de gest, în Arabia Saudită este făcut în semn de mare preţuire faţă de cel din faţa sa. Îi arăţi că îl respecţi foarte mult şi îi recunoşti superioritatea.

Deşi superioritatea nu cred că este cuvântul cel mai bine ales. Dar înţelegeţi ce vreau să spun. Poate înţelepciunea … Da, ei evită astfel de momente, cumva pentru a transmite că nu este nevoie de aşa ceva.

De exemplu, în Turcia în semn de respect vrei să îi pupi mâna cuiva, dar respectivul îşi retrage mâna. Însă tu i-ai arătat prin intenţie că-l preţuieşti”, a declarat Șumudică pentru Digi Sport.

Prezentare spectaculoasă la Al Raed

Șumudică nu va sta pe tușă în sezonul viitor. A semnat deja cu Al Raed. Spune că se înțelesese cu noua sa echipă de mai mult timp.

„Fotbalistic, mă întorc în Arabia Saudită. Am avut o discuţie cu cei de la Al Shabab care mi-au propus prelungiea contractului, în nişte condiţii care nu mi-au convenit.

Dar, să fiu sincer, eu semnasem cu două sau trei săptămâni înainte cu o altă echipă, una care mi-a oferit tot, mi-a pus pe tavă toate transferurile, tot ce am cerut. Plus un contract pe doi ani, ceea ce nu prea se dă în Arabia Saudita. Un contract cu despăgubiri pe care nu vezi de obicei. E vorba de Al Raed.

M-a contactat preşedintele lor după meciul direct. E o clauză de reziliere cu şase zerouri”, a spus Marius Șumudică, după revenirea în România.