Wow! De ce prezentare a avut parte „eroul” Niță, la Sparta Praga!

Olteanu Ștefan 06.04.2021, 22:23
Wow! De ce prezentare a avut parte „eroul” Niță, la Sparta Praga!

La doar câteva zile după prestațiile foarte bune de la națională, Florin Niță s-a ales cu un nou contract la Sparta Praga. Cehii l-au convins și portarul român de 33 de ani a semnat prelungirea pe încă două sezoane. Noua înțelegere va fi valabilă până în iunie 2023. La scurt timp după ce a fost făcut anunțul oficial, fanii și-au arătat aprecierea față de român printr-un videoclip.

De ce prezentare a avut parte „eroul” Niță, la Sparta Praga!

Florin Niță a semnat prelungirea cu Sparta Praga, noua înțelegere fiind valabilă până în 2023. Niță a fost cumpărat de formația cehă în 2018, când FCSB a încasat în schimbul său 1.35 milioane de euro. Deși la un moment dat își pierduse postul titular, el a redevenit numărul 1 în poarta cehilor în acest sezon și a avut prestații foarte bune. 20 de meciuri a jucat pentru Sparta Praga în actuala stagiune, iar 9 dintre dueluri s-au încheiat fără gol primit pentru portarul român.
La semnarea contractului a fost prezent și Tomas Rosicky, fostul star de la Dortmund și Arsenal și actual director sportiv al clubului Sparta Praga.

Florin Niță a semnat prelungirea cu Sparta Praga
Florin Niță a semnat prelungirea cu Sparta Praga

„Vreau să ne calificăm în Champions League!”

Portarul a oferit și o primă declarație după ce a semnat prelungirea. El spune că își dorește să evolueze în Champions League în sezonul viitor.

E un pas important pentru mine, dar și pentru familia mea. Sper să am în continuare prestații la fel de bune. Sunt foarte fericit că voi rămâne la Sparta încă doi ani. Vreau să obținem rezultate bune. Aș vrea să ne calificăm în Champions League. De ce nu?
Vreau să le mulțumesc fanilor, simt că îmi apreciază munca și îmi transmit mereu multă dragoste. Sper să păstrăm aceeași relație”, a declarat Niță.

Sparta Praga e pe 2 în campionatul Cehiei, cu 51 de puncte, poziție care duce în calificările pentru Champions League. Liderul campionatului este Slavia Praga, formație pentru care evoluează Nicolae Stanciu, cu 65 de puncte.

Actuala înțelegere semnată de Niță expiră în 2023
Actuala înțelegere semnată de Niță expiră în 2023

Fanii i-au realizat un videoclip de apreciere portarului român

Pe canalul de Youtube al clubului Sparta Praga a apărut și un videoclip din partea fanilor, dedicat lui Florin Niță. Suporterii s-au afișat cu tricouri, fulare, brațări și măști cu chipul și numele lui Niță. „Florin Niță Gang” s-a numit inițiativa fanilor.

Ne bucurăm că te avem, Florin!”, i-au transmis suporterii.


1.5 milioane de euro este cota de piață a lui Niță. El a câștigat 2 titluri de campion cu FCSB în Liga I și o Cupa a României. Alături de Sparta Praga, Niță a cucerit Cupa Cehiei în 2020.