Zdrobit la alegerile pentru șefia FRH, Alexandru Dedu a mai renunțat la o funcție importantă

Bordei Radu / 17.06.2022, 22:40
Zdrobit la alegerile pentru șefia FRH, Alexandru Dedu a mai renunțat la o funcție importantă

Alexandru Dedu face încă un pas în spate. Învins clar în alegerile pentru conducerea Federației de Handbal, Fostul sportiv a mai renunțat la un post, de data aceasta de bunăvoie.

Alexandru Dedu se retrage și de la COSR. „A fost alegerea lui, nu l-a obligat nimeni”

Alexandru Dedu era văzut precum Răzvan Burleanu, imposibil de dislocat din fruntea handbalului românesc. Cu toate acestea, la alegerile pentru un al treilea mandat, Constantin Din a fost cel care a triumfat, spre surprinderea tuturor. Acest lucru pare că l-a întristat total pe Alexandru Dedu, iar fostul handbalist a decis că este momentul să facă un pas în spate total. Acesta și-a prezentat demisia din funcția de vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. El fusese desemnat pentru că reprezenta o federație puternică, așa că a considerat că nu mai este potrivit în acest rol.

A fost alegerea dumnealui, Federația nu a făcut nicio cerere către COSR în acest sens, a explicat un oficial, către Prosport

Dedu pare să ia o pauză mai lungă, înainte să vadă ce va urma pentru el.

Alexandru Dedu, surprins de rezultatul de la alegerile pentru FRH

În funcție din 2014, Alexandru Dedu a pierdut alegerile pentru al treilea mandat în fruntea handbalului. Fostul jucător al naționalei a fost învins în turul 2, de Constantin Din.

Fostul arbitru a obţinut 157 de voturi în turul doi, în timp ce Alexandru Dedu s-a mulțumit cu doar 66. Ceilalaţi doi candidaţi, Bogdan Voina şi Maximilian Gavrilă, au obţinut 48, respectiv un vot în primul tur, din cele 223 validate.

Nu mă aşteptam la un asemenea rezultat. Cred că în momentul ăsta e multă uşurare. Federaţia Română de Handbal e o federaţie grea şi te consumă. Preşedintele pleacă cu un handicap, pentru că federaţia merge în continuare. Acum, avem loturi în pregătire, avem lucruri importante de făcut.

Deciziile pe care le-am luat, conform programului meu, au fost la limita suportabilităţii sistemului. Sper ca Din să vadă drumul pe care am dus eu handbalul şi să meargă pe aceeaşi traiectorie.

Alegerile de la handbal au fost subiectul 1, uitaţi câte camere sunt aici şi e un mare compliment, pe care mi-l fac singur. Sper ca handbalul să rămână al doilea cel mai văzut sport din România, a declarat Alexandru Dedu.

Acest scrutin nu a fost scutite de episoade specific românești. Legendele Gaţu, Voina, Oţelea sau Birtalan nu au fost primite în sala în care a avut loc Adunarea Genereală a FRH.