Zile grele pentru Mircea Lucescu la Dinamo Kiev. Ce se întâmplă cu rivala campioanei Ucrainei

Bădulescu Silvian / 14.01.2022, 22:56
Zile grele pentru Mircea Lucescu la Dinamo Kiev. Ce se întâmplă cu rivala campioanei Ucrainei

Șahtior Donețk dorește să devină, din nou, campioana Ucrainei. „Minerii” au făcut un transfer de senzație pentru a recuceri titlul de campioană de la formația rivală, Dinamo Kiev, la care este antrenor Mircea Lucescu.

Șahtior transferă de la Ajax Amsterdam

Rețeta jucătorilor brazilieni la Șahtior a fost adusă chiar de către Mircea Lucescu, tehnician care a condus formația din Donețk în perioada 2004-2016. Astfel, chiar dacă antrenorul român a plecat de mult de la „mineri”, aceștia au continuat pe aceeași cale.

Astfel, ultimul transfer făcut de formația patronată de Rinat Ahmetov este David Neres, fotbalist venit tocmai de la Ajax Amsterdan, campioana Olandei și una dintre cele mai în formă echipe din fotbalul european. „Lăncierii” l-au cedat pe acesta pentru 12 milioane de euro, plus alte 4 care pot veni sub formă de bonusuri.

Brazilianul, cotat la 20 de milioane de euro, se afla în Olanda din 2016 și a făcut parte din echipa care zdruncina UEFA Champions League în sezonul 2018/2019. Ajax trecea atunci, pe rând, de formații precum Real Madrid și Juventus, pentru a fi opriți, dramatic, tocmai în semifinale, de către Tottenham Hotspur.

David Neres a adunat 180 de meciuri pe „Johan Cruyff Arena”, timp în care a marcat 47 de goluri, a oferit 43 de assist-uri și a cucerit două campionate și două Cupe ale Olandei, precum și Supercupa Olandei.

Unii cumpără, alții vând

Pe de altă parte, Dinamo Kiev a dat și ea lovitura pe piața transferurilor, dar, în tabăra din capitala Ucrainei este vorba de o plecare. Vitaliy Mykolenko a fost vândut de către Dinamo Kiev tocmai în Premier League, la Everton, rivala lui Liverpool și formația antrenată de Rafa Benitez, pentru 23,5 milioane de euro. Transferul a fost anunțat, în exclusivitate, de Playsport.

Acesta a avut un mesaj de despărțire pe care l-a adresa foștilor colegi, conducerii, dar mai ales lui Mircea Lucescu.

Fostul fotbalist al lui Mircea Lucescu a semnat un contract până în iunie 2026 cu echipa antrenată în prezent de spaniolul Rafa Benitez. Mykolenko a transmis un mesaj de mulțumire către toți foștii săi colaboratori, dar în special către antrenorul român în vârstă de 76 de ani.

Azi a venit ziua în care aș vrea să-mi anunț noua etapă în carieră. Aș dori să le mulțumesc tuturor antrenorilor, întregului personal al clubului, președintelui Surkis, tuturor colegilor. Și, bineînțeles, lui Mircea Lucescu pentru atenție, experiență și tot ceea ce a făcut pentru mine.

Îi doresc lui Dinamo doar victorii, trofee și noroc. Am mari ambiții fotbalistice și de aceea vreau foarte mult să confirm în Premier League. Pentru mine este o provocare, senzații noi, o încărcătură de emoții”, a declarat Vitaliy Mykolenko.