Ziua cea mai neagră pentru Michael Schumacher. Cel mai mare pilot de Formula 1 din istorie s-a accidentat acum 9 ani

Robert Zanfir 29.12.2022, 23:29
Ziua cea mai neagră pentru Michael Schumacher. Cel mai mare pilot de Formula 1 din istorie s-a accidentat acum 9 ani

Joi, 29 decembrie 2022, s-au împlinit fix 9 ani de la teribilul accident de schi, care l-a țintuit la pat pe Michael Schumacher.

Michael Schumacher continuă să demareze pe circuitul vieții. Câștigător a 91 de Grand Prix-uri, marele pilot și familia lui luptă pentru supraviețuire și la nouă ani de la cumplitul accident suferit pe pârtia de schi din Alpii francezi. Deși a trecut atât de mult timp de la accidentul din decembrie 2013, cei din jurul fostului pilot Ferrari reușesc și acum să păstreze discreția despre starea lui Schumacher.

Ziua cea mai neagră pentru Michael Schumacher

Michael Schumacher a suferit multiple intervenții chirurgicale de-a lungul ultimilor ani. Cu toate acestea, veștile despre starea sa sunt extrem de puține. Ultimul care l-a vizitat și dinspre care au venit noutăți este Jean Todt. Fostul șef al Scuderiei este un apropiat al familei și bun prieten al fostului sportiv.

„Mă bucur că toţi fanii, nu numai cei din Germania, se gândesc atât de mult la el. Oamenii întreabă atât de multe lucruri despre Michael. Fanii ar trebui să știe că el este pe cele mai bune mâini. Este în cea mai bună situație în care poate fi și înconjurat de oameni care îl iubesc.

Atât timp cât voi fi pe această lume, îl voi vizita mereu. Uneori ne vedem de trei ori pe săptămână, alteori trece chiar şi o întreagă lună. Ei (n.r. membrii familiei lui Michael Schumacher) sunt prietenii mei și suntem în contact permanent.

Orice aș putea face pentru familia Schumacher, o voi face”, a declarat Jean Todt pentru Bild, citat de independent.co.uk.

Din spusele lui Jean Todt, starea lui Schumacher nu s-a îmbunătățit, dar nici nu s-a degradat în lunile din urmă. Și eforturile familiei sunt pe măsură, pentru a păstra vii speranțele în ceea ce îl privește pe deținătorul a șapte titluri mondiale în F1. Conform celor de la The Sun, tratamentul lui Michael Schumacher costă peste 135 de mii de euro pe săptămână.

Lacrimile lui Schumacher

După accidentul de pe 29 decembrie 2013, Schumacher a fost diagnosticat cu un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. A fost operat de două ori și a fost transferat pe 16 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Elveția. Pe 9 septembrie 2014 a fost externat, iar de atunci este tratat și supravegheat la domiciliu.

Soția lui Michael Schumacher a dezvăluit că fostul mare sportiv se luptă și că este prezent în familie, deși într-un alt mod decât cel obișnuit. Corriere della Serra notează că fostul pilot și-a păstrat emoțiile și că acesta este extrem de sensibilizat de sunetele familiare.

„Plânge când îi aude copiii, vocea soției, câinii lui. În liniștea acelei camere, o lacrimă curge pe fața lui subțire la un sunet cunoscut. Există viața, închisă într-o picătură; există forța unui om care este mișcat și care ne mișcă pe fiecare dintre noi. Avem lacrimile lui, simțurile la vedere”, scriu italienii.

Michael Schumacher va împlini 54 de ani la 3 ianuarie 2023.

„Întotdeauna am crezut că nu ar trebui să renunți niciodată, niciodată!, și că ar trebui să continui să lupți chiar și atunci când nu mai există nici cea mai mică șansă.”
Michael Schumacher

Urmăriți Playsport.ro și pe