Ziua și cazul de dopaj în sportul românesc! Azi a venit rândul unei baschetbaliste de top! Cum se apără sportiva

Radu Bordei 27.01.2023, 15:23
Ziua și cazul de dopaj în sportul românesc! Azi a venit rândul unei baschetbaliste de top! Cum se apără sportiva

Sportul românesc nu mai pare să scape de coșmarul dopingului, în fiecare zi apar noi nume care sunt implicate în acest flagel. De data aceasta a venit rândul unei baschetbaliste de la CSM Târgoviște. Aceasta ar fi fost depistată cu ostarină, aceeași substanță ca în cazul Mariei Boldor.

Nou coșmar în sportul românesc. A venit rândul baschetului să fie lovit de un caz de dopaj

La doar 20 de ani, Diana Ignat Kleeman este una din marile speranțe ale baschetului românesc. Cu toate acestea, o carieră care se anunța promițătoare, riscă să se încheie prematur. Asta după ce sportiva a fost suspendată în data de 20 decembrie 2022 de către ANAD și a așteptat până de curând rezultatul probei B. Din păcate al doilea rezultat a ieșit tot pozitiv în data de 20 ianuarie, iar motivarea a primit-o în data de 26 ianuarie. Diana ar fi folosit ostarină, substanța incriminată și în cazul Mariei Boldor. Tânăra baschetbalistă a recunoscut că este devastată și nu știe ce s-a întâmplat.

Diana riscă o suspendare de 4 ani iar în caz că va pleda vinovat poate primi 3 ani.

Nu am luat nimic, nici pastile de slăbit, nici altceva pentru masă musculară. Eu, prin conformație am o costituție solidă. Singurele medicamente au fost Advil și Septosol, pentru menstruație și răceală. Am fost într-o video-conferință cu reprezentanți ai Ministerului Sportului și ai Agenției ANAD. Mi s-au explicat pașii care trebuie să-i urmez. Este un coșmar, nici nu știu ce să fac ca să-mi dovedesc nevinovăția, a declarat Diana, pentru Ziarul Unirea

Ana-Maria Popescu speră că proba B va fi negativă în cazul Mariei Boldor

Ana-Maria Popescu a reacționat la scurt timp după ce a apărut informația conform căreia scrimera Maria Boldor a fost depistată pozitiv la Ostarină, o substanță interzisă încă din 2008 de WADA. Fosta mare campioană a acestui sport „se agață” de posibilitatea ca proba B să fie negativă și astfel acest scandal să se dovedească a fi doar o „alarmă falsă”.

Maria Boldor este legitimată la CSA Steaua, clubul la care a scris istorie și Ana-Maria Popescu. Când a fost întrebată despre acest subiect, aceasta din urmă a lăsat de înțeles că dopajul în acest sport nu prea își are rostul. Din acest motiv, ea speră să fie vorba în cele din urmă doar despre un „fals pozitiv” la proba A.

Nu pot să comentez nimic, nu pot să-mi dau seama. Așteptăm cu toții proba B, să fie analizată. Până atunci nu este nimic de zis.Eu întotdeauna am spus despre dopajul în scrimă… eu am cunoștință de un singur caz, petrecut prin 2012. Eu mereu am spus că nu știu să se fi inventat substanța care să te facă să gândești mai repede.

Sperăm să fi fost doar o sperietură, proba B să fie negativă. Partea de educație în acest sens ar trebui să fie din ce în ce mai prezentă, a spus Ana-Maria Popescu potrivit sport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe