Zlatan Ibrahimovic e gata pentru marea provocare a carierei sale. Ar fi surpriza anului 2021 în fotbalul mondial

Radu Bordei 30.12.2020, 14:34
Zlatan Ibrahimovic e gata pentru marea provocare a carierei sale. Ar fi surpriza anului 2021 în fotbalul mondial

Zlatan este gata pentru cea mai mare provocare a carierei. Atacantul suedez ar putea reveni la națională, la 39 de ani. Ar fi surpriza anului 2021.

Asta chiar dacă se părea că aventura lui Zlatan în selecționata nordică se oprise în 2016, după turneul continental. Atunci suedezul își anunțase retragerea din reprezentativa Suediei.

Zlatan este pregătit pentru marea provocare a carierei.

2021 ar putea fi anul marii surprize: reîntoarcerea lui Zlatan în tricoul naționalei Suediei. Lucrurile sunt cu atât mai incredibile cu cât fotbalistul Milanului s-a contrat dur cu actualul selecționer. Zlatan l-a criticat pe Janne Andersson după înfrângerea nordicilor în Franța.

„Așa este când oamenii incompetenți conduc. Fotbalul suedez se va prăbuși” a fost declarația acidă a atacantului. Ibrahimovic era supărat după ce starul de la Juventus, Dejan Kulusevski, nu fusese titular.

Acum Zlatan ar putea juca sub comanda „incompetentului”

Selecționerul îl așteaptă la națională.

Dacă la început, Andersson nu considera oportună revenirea lui Zlatan, lucrurile stau altfel acum. Cel puțin așa a lăsat de înțeles selecționerul, într-o discuțe cu ziariștii suedezi.

„Tot ce este posibil. Decizia este a mea, dar nimic nu este exclus” a declarat Janne Andersson.

Lui Zlatan îi este dor de națională.

Ibrahimovic a declarant în mai multe rânduri că nu ar exclude revenirea la națională. Asta chiar dacă a avut mai multe declarații critice la adresa lui Andersson, selecționer venit la lot după retragerea sa.

Janne Andersson este deschis să lucreze cu Zlatan

Totuși cei doi s-au întâlnit la Milano, chiar luna trecută. Selecționerul a venit însoțit de secretarul general al Federației Suedeze. Cele două părți s-au întâlnit și au avut un dialog în care au lămurit toate problemele.

Selecționerul a refuzat să dea detalii despre întâlnirea de câteva ore, dar a lăsat de înțeles că a fost una bună. „Vom continua dialogul, asta este cel mai important acum” a concluzionat Andersson.

Vine Zlatan la Euro 2021?

Suedia va juca din nou în promăvară, atunci când va debuta în preliminariile pentru Mondialul din 2022. În martie Janne Andersson va anunța lotul pentru Georgia și Kosovo. Fanii speră ca Zlatan să se regăsească printre ei.

Mai ales că în vară va avea loc turneul final al Campionatului European. Suedia este în grupa E, una foarte puternică. Polonia, Spania și Slovacia sunt adversarii nordicilor. Nordicii vor avea nevoie de Zlatan, cel mai bun marcator din istoria Suediei, cu 62 de goluri în 116 meciuri.

Zlatan a declarat de curând că este tot mai obosit, dar o revenire la națională l-ar stimula. Iar Ibrahimovic este pregătit pentru marea provocare a carierei în 2021

Urmăriți Playsport.ro și pe