29 ianuarie 2021, ziua cea mare pentru Simona Halep. Ce se întâmplă cu jucătoarea aflată la Australian Open 2021

Gabriel Peneș 28.01.2021, 20:24
29 ianuarie 2021, ziua cea mare pentru Simona Halep. Ce se întâmplă cu jucătoarea aflată la Australian Open 2021

Nu aduce anul, ce aduce ziua, spune o vorbă. 29 ianuarie 2021, ziua cea mare pentru Simona Halep. Mâine, locul 2 în clasamentul WTA, va disputa primul ei meci din acest an. Simona o va întâlni chiar pe australianca Ashleigh Barty, actualul lider mondial. Totul se va întâmpla în cadrul unui turneu demonstrativ organizat în Adelaide.

29 ianuarie 2021, ziua cea mare pentru Simona Halep

De mâine, numărul 2 mondial va ieși din carantina impusă de organizatorii Australian Open 2021. 29 ianuarie 2021, ziua cea mare pentru Simona Halep. Tenisul va încerca să se dezmorțească, odată cu turneul demonstrativ organizat în Adelaide. Halep va juca  în faţa liderului mondial WTA, jucătoarea gazdelor Ashleigh Barty. Cele două jucătoare se mai pot întâlni doar în finala Australian Open, având în vedere că vor fi pe jumătăţi diferite de tablou. Turneul va cuprinde atât meciuri la feminin, cât și la masculin. Partida Simonei va începe imediat după întâlnirea Rafael Nadal – Dominic Thiem ce va avea loc de la ora 10.00 dimineața, ora României.

Principalul meu obiectiv este o medalie la Jocurile Olimpice, să merg acolo şi să concurez la cel mai înalt nivel. Fiecare turneu este un obiectiv pentru mine în acest an. Mereu am spus că fiecare turneu este important pentru mine şi nu tratez unele turnee ca fiind mai importante ca altele. Când merg la un turneu vreau să dau 100%. Dar nu ştii niciodată ce se va întâmpla săptămâna viitoare, aşa că mă concentrez să fiu 100% în acea săptămână. Am învăţat anul trecut că trebuie să trăieşti fiecare zi pe rând”, a declarat Simona Halep pentru WTA, citată de telekomsport.ro.

Ce se întâmplă cu jucătoarea aflată la Australian Open 2021

Simona Halep se află în Australia de la jumătatea acestei luni. Organizatorii au impus măsuri speciale de carantină, mai ales după confirmarea a zeci de cazuri de sportivi și antrenori infectați cu noul coronavirus. Halep a beneficiat, alături de alți jucători de top, de condiții speciale de cazare și inclusiv de antrenament. Ceilalți jucători au fost izolați în hoteluri din Melbourne fără a beneficia de aceleași avantaje. Lucrul acesta a dat naștere multor animozități între cei care s-au considerat defavorizați și organizatori. Australian Open debutează pe data de 8 februarie şi toată competiţia va dura două săptămâni.  Până atunci, săptămâna viitoare, între 3-7 februarie, e programat un turneu pregătitor, din seria 500 WTA. El va avea loc în Melbourne, iar Halep e așteptată să participe.

Ziua cea mare pentru Simona Halep
Ziua cea mare pentru Simona Halep. Mîine o va întâlni pe Ashleigh Barty, liderul mondial, în primul meci din 2021/Sursa foto: realitateasportiva.net

Simona Halep scrie istorie după ultimul anunț

La 29 de ani, jucătoarea de tenis născută în Constanța se poate mândri cu o nouă realizare. Simona Halep scrie istorie după ultimul anunț. Ea face parte, de acum, dintr-un top exclusivist al jucătoarelor de tenis. Românca a intrat în Top 10 WTA în ianuarie 2014 și, de 7 ani, nu a mai părăsit scena tenisului mondial. În acest moment, Simona este pe locul 8 în clasamentul tuturor timpurilor, al jucătoarelor cu cea mai longevivă perioadă în Top 10 WTA.

Simona Halep a ocupat chiar prima poziție în clasamentul WTA, în două rânduri. Prima dată când românca a urcat locul 1 mondial a fost pe 7 octombrie 2017 și a reușit să repete această performanță în februarie 2018. În total, Simona a ocupat această poziție timp de 64 de săptămâni. În toată cariera, Simona a câștigat, din premii, aproximativ 37 milioane de dolari.

Urmăriți Playsport.ro și pe