5 echipe din Spania în Champions League sezonul viitor. Premieră istorică pentru La Liga în Europa

Ioan Valentin Oprea 01.06.2023, 12:47
5 echipe din Spania în Champions League sezonul viitor. Premieră istorică pentru La Liga în Europa

Sevilla s-a impus dramatic în finala Europa League, cu AS Roma. Ibericii au câştigat pentru a şaptea oară trofeul, iar La Liga are şanse mari ca nu mai puţin de opt formaţii din Spania să ia startul în cupele europene sezonul viitor. Doar într-un caz extrem, fotbalul iberic ar putea să rămână fără reprezentantă în Conference League.

Andaluzii au trăit pe muchie de cuţit ultimul act de pe arena „Ferenc Puskas”, din Budapesta. Elevii lui Mendilibar au fost conduşi cu scorul de 0-1, după golul lui Dybala, dar au găsit tăria să revină în partea secundă. La loviturile de departajare, Sevilla s-a impus autoritar, italienii ratând două dintre cele trei penalty-uri. Ibericii au transformat, în schimb, de fiecare dată. Argentinianul Montiel a marcat golul decisiv.

Cinci echipe merg în Champions League

În urma acestui succes, Sevilla va juca din toamnă direct în grupele Champions League. Spania va avea cinci reprezentante în cea mai imporntantă competiţie inter-cluburi a „Bătrânului Continent”. Pe lângă Sevilla şi campioana Barcelona, celelalte trei echipe care vor juca în Champions League sunt Real Madrid, Atletico Madrid şi Real Sociedad.

Alte două grupări iberice vor participa în Europa League. Villareal, ocupanta poziţiei a cincea în La Liga, şi Betis Sevilla vor lua startul în competiţia recent câştigată de FC Sevilla.

Luptă acerbă pentru Conference League

Lucrurile se complică atunci când vine vorba despre Conference League. Patru echipe se bat pentru ultimul loc în Europa, iar Sevilla ar putea da toate calculele peste cap. Osasuna (50 p.), Bilbao (50 p.), Girona (49 p.) şi Vallecano (49 p.) luptă din greu pentru calificarea în Conference League.

În cazul în care Sevilla va câştiga în ultima etapă, în deplasarea de la Sociedad, iar niciuna din cele patru echipe enumerate mai sus nu va obţine victoria, atunci andaluzii vor încheia sezonul pe locul al şaptelea şi Spania ar rămâne fără nicio reprezentantă în Conference League. Scenariul acesta este însă unul demn de science fiction, fiind greu de imaginat că trupa lui Mendilibar va mai trage tare în jocul cu Sociedad.

Urmăriți Playsport.ro și pe