A fost anunțată moartea jucătorului de fotbal care și-a petrecut ultimii 39 de ani în comă

Bordei Radu / 06.09.2021, 21:39
A fost anunțată moartea jucătorului de fotbal care și-a petrecut ultimii 39 de ani în comă

Una din cele mai mari drame din fotbal l-a avut în centru pe un fost internațional francez. Soarta acestuia a fost una extrem de crudă și povestea lui este una menită să întristeze. Fotbalistul și-a petrecut mai mult de jumătate de viață în comă, după o gravă eroare medicală.

Presa din Franța a anunțat că Jean-Pierre Adams, fost jucător la PSG și în naționala Franței, a decedat, în cursul zilei de luni. Acesta era în comă de aproape 39 de ani, din 1982. Ceea ce s-a întâmplat pare greu de crezut: totul a început de la o banală operație la picior.

Drama incredibilă a lui Jean-Pierre Adams. De ce a stat ultimii 39 de ani în comă

Momentul tragic s-a întâmplat în martie 1982. Fostul fundaș, născut în Senegal, a fost internat într-un spital din Lyon pentru o operație la genunchi. Din păcate, ce nu știa fotbalistul, era că o parte din angajații spitalului erau în grevă. Cum jucătorul avea nevoie de operație, procedura a continuat, cu un anestezist epuizat, după ce se ocupase de alți 8 pacienți. Acesta a fost supravegheat de un stagiar, care a spus ulterior că „nu am fost la înălțimea misiunii care mi-a fost încredințată”.

De aceea au apărut niște erori, cu consecințe grave asupra stării de sănătate a lui Adams. Acesta a suferit un stop cardiac și leziuni cerebrale, după ce creierul său a rămas fără oxigen în urma dozei de anestezic administrate. Fotbalistul nu și-a mai revenit niciodată și, după 15 luni de zile a fost externat. Soția lui a refuzat să renunțe la luptă și timp de 4 decenii a avut grijă de partenerul ei de viață. Până când acesta s-a stins, în cele din urmă.

Ce au pățit cei responsabili de tot ce s-a întâmplat fostului internațional francez

A durat până la mijlocul anilor 90 pentru ca anestezistul și stagiarul să fie penalizați pentru modul dezastruos în care au tratat cazul fotbalistului. Au fost pedepsiți, o lună de închisoare cu suspendare și o amendă de 750 de euro. Mult prea puțin pentru drama trăită de familia fostului fundaș al celor de la PSG.

Bernadette n-a renunțat niciodată la ideea de a-l vedea din nou traz pe Jean-Pierre. L-a schimbat zi de zi, l-a hrănit, vorbea mereu cu el și îi aducea chiar cadouri. Din păcate, nu a primit înapoi decât tăcere.

Jean-Pierre Adams a evoluat pentru naționala de fotbal a Franței de 22 de ori, în perioada 1972-1976. Fusese remarcat chiar de legendarul Franz Beckenbauer. Din păcate povestea lui a avut un final tragic.