A fost căpitanul Rapidului, dar s-a retras din fotbal la doar 27 de ani. “Îmi doream mai mult”

Bogdan Solomon 19.03.2023, 09:50
A fost căpitanul Rapidului, dar s-a retras din fotbal la doar 27 de ani. “Îmi doream mai mult”

La 27 de ani, cei mai mulți jucători nu doar că ating maturitatea fotbalistică, dar se află în punctul maxim al carierei. Un fost căpitan al Rapidului a luat, însă, decizia surprinzătoare de a-și pune ghetele în cui.

A purtat banderola de căpitan al Rapidului, dar acum spune adio fotbalului, la 27 de ani

Promovat la prima echipă a giuleștenilor în 2013, pe când avea doar 17 ani, Nicolae Vasile – căci despre el este vorba – a impresionat prin evoluțiile sale devenind mai întâi om de bază în compartimentul defensiv și căpitan, până în 2016, an de tristă amintire pentru fani, întrucât echipa a intrat în faliment.

După câteva experiențe nefericite în străinătate, fundașul stânga a hotărât să spună adio fotbalului și să urmeze o carieră de trainer personal. Asta în ciuda faptului că are doar 27 de ani.

„Viaţa mea e bună, am un nou început de carieră şi sunt foarte entuziasmat. Din păcate, am avut ceva probleme personale şi a trebuit să renunţ la fotbal. A trebuit să mă reorientez şi cred că această carieră de personal trainer mi se potriveşte cel mai bine.

A fost un moment dificil, dar viaţa merge înainte. M-am reorientat rapid. Cu siguranţă îmi doream mult mai mult de la fotbal”, a mărturisit Nicolae Vasile pentru Orange Sport.

A jucat în Finlanda și Andorra

Îmediat după ce a fost nevoit să-și părăsească echipa de suflet, pentru care bifase 65 de meciuri, fostul fundaș a mers în Finlanda, la Kemi Kings, unde a rezistat doar un sezon, apoi a semnat cu o echipă modestă din Spania, Arandina, ca în sezonul 2018- 2019 să evolueze în Andorra, la Sant Julia. Aceasta a și fost, de altfel, ultima echipă din carieră.

„În Finlanda a fost foarte, foarte greu cu clima. Au o climă rece, iarna e întuneric şi chestia asta te debusolează puţin. Am rămas foarte  surprins de forţa lor fizică. E un campionat foarte puternic din punct de vedere fizic şi a trebuit să mă adaptez rapid.

În prima zi, încă nu semnasem contractul, voiau să vadă cum sunt din punct de vedere fizic şi am avut un contact cu fundaşul nostru central. Avea doi metri, foarte mare băiatul, şi am rămas jos pe teren. Am rămas surprins, pentru că eu eram obişnuit să vină un doctor la tine. Acolo nici măcar nu ţi se oferea atenţie.

M-am trezit după câteva secunde şi am zis:”Ok, ăsta e campionatul, trebuie să mă adaptez”. Ăla a fost şocul din prima zi. Venisem după perioada de la Rapid şi cu siguranţă m-a marcat seriozitatea lor, profesionalismul lor şi parolismul lor”, a mai spus Nicolae Vasile.

Urmăriți Playsport.ro și pe