A fost detonată bomba la Australian Open 2022. Unul dintre cei mai valoroși jucători a fost eliminat

Bordei Radu / 23.01.2022, 14:16
A fost detonată bomba la Australian Open 2022. Unul dintre cei mai valoroși jucători a fost eliminat

Australian Open 2022 vine cu surprize și în turneul masculin, nu doar în cel feminin. Trofeul chiar este disputat, oricine se poate impune. Mai ales în absența Regelui de la Melbourne, Novak Djokovic. Sârbul  a câștigat de 9 ori trofeul la Melbourne, dar nu a putut participa la această ediție.

Liderul mondial a fost expulzat după ce a încercat să pătrundă în Australia, fără vaccin. Dar autoritățile nu au acceptat explicațiile și documentația prezentată de marele campion și i-au barat accesul în țară. Așa că Australian Open este un turneu deschis acum.

Unul din favoriții de la Australian Open 2022, eliminat surprinzător. A părăsit turneul încă din optimi

Alexander Zverev este locul 3 ATP și era cap de serie numărul 3 în Australia. Pentru german, acest an era o șansă mare ca să obțină succesul la Melbourne. Dar nu a fost la fel de inspirat și a părăsit turneul chiar din optimi. Denis Shapovalov a detonat marea surpriză a zilei, l-a învins pe Zverev în doar 3 seturi, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), 6-3. Canadianul, locul 14 ATP şi cap de serie numărul 14, a avut nevoie de mai puțin de două ore pentru a obține o victorie importantă.

Marele favorit pare să fie Rafa Nadal. Spaniolul nu a pierdut nici el mult timp pe teren, contra lui Adrian Mannarino, din Franța. Ibericul este doar cap de serie numărul 6, dar evoluțiile sale, experiența uriașă, îl fac să pară cel mai sigur pariu pentru a se impune la această ediție de Australian Open. Iar în sferturi se va duela chiar cu Shapovalov.

Rafael Nadal, amenințat de fanii lui Djokovic. „Te vom ține minte”

Sportivul spaniol nu a fost de acord cu atitudinea lui Djokovic și l-a criticat pe acesta. Declarațiile acestuia nu i-au atras simpatia celor din tabăra lui Djokovic. Publicația Telegraaf a catalogat comentariile acestuia drept „jenante”.

Mesajul jenant al lui Rafael Nadal după expulzarea lui Novak Djokovic. Te vom ține minte!” a scris publicația sârbă după declarațiile lui Nadal.

Lumea a suferit destul. Vaccinați-vă! Dacă și-ar fi dorit, ar fi jucat la Australian Open fără probleme. El își ia propriile decizii. Fiecare este liber să facă asta, dar există niște consecințe, corect?

Bineînțeles că nu îmi place acestă situația. Într-un fel, îmi pare rău pentru el. Dar, în același timp, știa condițiile de aici de luni bune, așa că a decis pentru el, asta este realitatea, a declarat Rafael Nadal, într-un interviu promovat de jurnalistul Ben Rothenberg, pe contul său de Twitter.