A început cursa pentru Haaland. O nouă putere s-a înscris pe listă pentru atacantul Borussiei Dortmund

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.10.2021, 15:02
A început cursa pentru Haaland. O nouă putere s-a înscris pe listă pentru atacantul Borussiei Dortmund

Subiectul plecării lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund revine în actualitate. Asta pentru că Chelsea a rămas fără cei doi atacanți din lot după meciul cu Malmo din UEFA Champions League.

Campioana Europei i-a învins pe suedezi pe teren propriu cu scorul de 4-0. Bucuria băieților lui Thomas Tuchel a fost însă umbrită de faptul că Romelu Lukaku și Timo Werner au părăsit terenul încă din prima repriză din cauza unor probleme medicale.

Erling Haaland ar putea ajunge în cele din urmă pe Stamford Bridge

Golgheterul belgian venit în vara acestui an de la Inter Milano în schimbul sumei de 115 milioane de euro a suferit o accidentare care a părut destul de serioasă la gleznă. Astfel, este de așteptat ca Lukaku să lipsească de pe teren câteva săptămâni.

În schimb, Timo Werner a acuzat probleme musculare. Astfel că atacantul german nu ar trebui să lipsească foarte mult de pe gazon. Chiar și așa, este clar că nu el este principala variantă pe poziția de atacant, ci Romelu Lukaku.

Astfel, chiar dacă belgianul de 28 de ani nu va lipsi foarte mult de pe teren, tot se pune problema existenței unui înlocuitor pe măsura sa. Iar cine ar putea fi mai potrivit în acest moment pentru această „misiune” decât Erling Haaland?

Starul norvegian al Borussiei Dortmund continuă să înscrie pe bandă rulantă în Bundesliga. El este dorit de mai toate forțele Europei deja de un an și jumătate.

Chiar în vara acestui an au existat mai multe oferte, însă oficialii clubului german nu a dorit să audă de acest subiect. Printre echipele care l-au vrut pe Haaland s-a numărat chiar și Chelsea.

În cele din urmă, cluburile interesate de norvegian au decis să aștepte până în vara anului viitor. Atunci, conform unei clauze din contractul său, Erling Haaland va fi disponibil pentru „numai” 75 de milioane de euro. Asta în condițiile în care Borussia a cerut în vară și ar cere de asemenea și în ianuarie nu mai puțin de 175 de milioane de euro.

Thomas Tuchel a recunoscut că există șanse ca mutarea să se facă

Totuși, dacă problemele lui Lukaku vor fi mai serioase și Chelsea se va confrunta în continuare cu probleme în ofensivă, presa din Anglia anunță că sunt șanse destul de mari ca londonezii să încerce să îl aducă pe Erling Haaland pe Stamford Bridge încă din ianuarie.

Mai mult, Thomas Tuchel nu a exclus varianta de a-i folosi pe Haaland și Lukaku în același timp în teren. Ceea ce înseamnă că transferul norvegianului la echipa lui Roman Abramovich este extrem de plauzibil.

Am vorbit despre Haaland de câteva ori și în timpul perioadei de transferuri. La acel moment a părut nerealist și imposibil de adus. Evident că vorbim despre el frecvent pentru că este un jucător fantastic și este decisiv la Dortmund, care este o mare rivală a noastră în Champions League.

Nu văd o problemă să îi folosesc pe Lukaku și Haaland în aceeași echipă. Să vedem ce se va întâmpla în următoarele săptămâni”, a spus antrenorul german al lui Chelsea pentru Bild.

Ce a putut să-i facă portarul lui Ajax „killer-ului” Erling Haaland. Niciodată în viață nu i s-a întâmplat așa ceva