A izbucnit scandalul după ce o jucătoare de tenis a fost prinsă că s-a vaccinat anti-covid înaintea altor persoane cu prioritate

Catinca Giosanu 12.01.2021, 17:23
A izbucnit scandalul după ce o jucătoare de tenis a fost prinsă că s-a vaccinat anti-covid înaintea altor persoane cu prioritate

Este scandal în lumea sportivă. O jucătoate de tenis a stârnit numeroase controverse după ce s-a vaccinat împotriva noului coronavirus de tip SARS-CoV-2 înaintea altor persoane care au prioritate la imunizare conform deciziilor luate de autoritățile guvernamentale.

Reamintim faptul că în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene (UE), autoritățile au decis ca în prima etapă a campaniei de imunizare anti-Covid-19 să vaccineze personalul medical. Hotărârea a fost luată întrucât cadrele medicale se află în prima linie în lupta cu virusul ucigaș.

Ea este jucătoarea de tenis care s-a vaccinat înaintea altor persoane cu prioritate

Dominika Cibulkova, căci așa se numește fosta jucătoare de tenis, a fost vaccinată anti-Covid înaintea unor persoane care își desfășoară activitatea în unitățile sanitare.

În urma gestului pe care l-a făcut, sportiva a spus că regretă că foarte multe persoane sunt nevoite să aștepte pentru a primi vaccinul.

”Îmi pare tare rău faţă de cei care aşteaptă vaccinul. Sunt dezolată că am fost indusă în eroare când mi-am însoţit soţul la spital doar cu titlu informativ. Dacă aş fi avut cea mai mică idee că fac o mare greşeală, nu m-aş fi vaccinat.”, a scris Cibulkova pe contul său de Instagram.

Totodată, Cibulkova le-a transmis fanilor ei că nu ar trebui să se teamă de vaccinul dezvoltat pentru stoparea infecției cu noul coronavirus.

”În acelaşi timp, aş dori să le cer oamenilor să nu se teamă de vaccin. Aş fi fericită dacă acest eveniment nefericit va avea un efect pozitiv pentru a convinge cât mai multă lume de necesitatea de a se vaccina”, a mai spus Cibulkova.

Prima reacție a Ministrului Sănătății, după ce sportiva s-a vaccinat înaintea personalului medical

Gestul făcut de fosta jucătoare de tenis nu a trecut neobservat. Ministrul Sănătății din Slovacia a criticat-o pe Cibulkova. Mai mult, oficialul a sfătuit-o să lucreze ca voluntar într-un spital care găzduiește persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Același mesaj i l-au transmis și medicii din Slovacia.

”Din moment ce ai primit un vaccin, care, conform legii, este disponibil doar pentru doctori, te invit să lucrezi în orice departament în care sunt tratați pacienții cu coronavirus”, a fost mesajul pe care o asistentă i l-a transmis fostei sportive, conform Hotnews.ro.

În urma invitației lansate de Ministerul Sănătății, sportiva a reacționat. Mai precis, ea a răspuns pozitiv la apelul autorităților sanitare.

”Vreau să folosesc oferta Ministerului Sănătății pentru a ajuta linia întâi ca voluntar și deja am contactat MZ. Totodată, aș dori să comentez informațiile apărute pe rețelele de socializare privind plata contribuțiilor de asigurări de sănătate. Din 2009 până în ziua de azi, am plătit 55 966,58 € pentru taxe pentru sănătate în Slovacia. Am fost externat doi ani de la compania de asigurări de sănătate din cauza domiciliului temporar în Dubai. Din 19.2. 2020 m-am înscris corespunzător și continui să plătesc cotizațiile. ”, a scris Cibulkova pe pagina ei de Facebook.

Cine este Dominika Cibulkova?

Dominika Cibulkova s-a născut în Bratislava, în mai 1989. Ea a devenit jucătoare profesionistă de tenis în urmă cu șaisprezece ani.

De-a lungul anilor, Cibulkova a câștigat opt titluri WTA – cel mai important în 2016, la Turneul Campioanelor.

La turneele de Grand Slam cea mai bună performanță a obținut-o la Australian Open, în 2014, unde a fost învinsă în finală de chinezoaica Na Li, scor 7-6 (3).

Cea mai bună clasare a sportivei avut loc în 2017, când s-a aflat pe locul 4 WTA. În 2019, ea s-a retras din lumea sportului, terminându-și cariera cu 450 de victorii și 299 de înfrângeri.

Slovaca este căsătorită cu Miso Navara, un inginer slovac, alături de care formează un cuplu încă din 2010.
Urmăriți Playsport.ro și pe