A plecat ca o mare speranță în Italia, la Genoa, dar s-a întors în România și a semnat cu Șelimbăr

Robert Zanfir / 28.06.2022, 16:30
A plecat ca o mare speranță în Italia, la Genoa, dar s-a întors în România și a semnat cu Șelimbăr

Aleksander Mitrovic (19 ani) a revenit în România la doar un an după ce pleca de la Dinamo în Italia, la Genoa. Portarul a semnat pentru trei sezoane cu CSC 1599 Șelimbăr, din liga a doua.

Aleksander Mitrovic a fost sub contract cu Dinamo în urmă cu doar un sezon. Internațional U19 al României, portarul nu prins niciun minut în tricoul „câinilor” între septembrie 2020 și august 2021. La finalul sezonului trecut a plecat liber în Italia, unde a semnat cu Genoa.

Fostul dinamovist Aleksander Mitrovic a plecat de la Genoa și a semnat cu Șelimbăr

În Italia, fiul fostului atacant de la FC Național, Slavisa Mitrovic, a prins 16 partide în tricoul echipei U19 a celor de la Genoa. Cotat la 125 de mii de euro pe transfermarkt, tânărul goalkeeper revine în România după doar un sezon.

„Echipa noastră continuă seria achizițiilor, iar mutarea pe care clubul nostru a efectuat-o astăzi, este una cu totul specială. Asta deoarece reprezintă primul transfer internațional al ‘călăreților roșii’.

Portarul Aleksander Mitrovic a sosit de la Genoa la CSC 1599 Șelimbăr și a semnat un contract valabil până în 2025 cu gruparea antrenată de Eugen Beza. Născut pe 20 Iunie 2003, Aleksander Mitrovic, măsoară 1.91 metri, iar la echipa noastră va purta numărul 68.

Aleksander Mitrovic a mai evoluat la Dinamo București și Genoa, iar în Italia a bifat 16 meciuri, în 5 dintre acestea a reușit să nu primească gol. Noul portar al echipei noastre a beneficiat și de două selecții la echipa națională a României U-19.

Aleksander Mitrovic este fiul fostului atacant al celor de la FC Național, Slavisa Mitrovic”, a fost anunțul postat de clubul din Sibiu pe site-ul oficial.

În Liga 2, Aleksander Mitrovic va da peste fosta sa echipă. Dinamo a ajuns între timp în Liga 2, după ce a retrogradat în premieră din primul eșalon al fotbalului românesc.

CSC Șelimbăr trage la play-off

Sibienii au terminat anul trecut pe locul 14 în sezonul regular al Ligii 2. În play-out, Șelimbăr a avut un parcurs excelent și s-a clasat la final pe locul secund, după Csikszereda Miercurea Ciuc, dar peste Metaloglobus sau Poli Iași.

În acest sezon, Șelimbăr speră să prindă un loc dintre primele 6 ale campionatului. Eugen Beza se declară mulțumit de campania de achiziții. Antrenorul spune, totuși, că a ieșit pe minus din punct de vedere al venirilor.

„Din punct de vedere cantitativ suntem sub anul precedent. Din punct de vedere al calității cred că am luat jucători buni, interesanți, cu dorință de afirmare pentru că sunt jucători tineri, dar fotbaliști care au confirmat. Deocamdată sunt mulțumit.

Zilele viitoare vor urma alte transferuri, sunt jucători cu care ne-am înțeles, dar încă nu au semnat. Dar sunt fotbaliști care o să crească mult nivelul echipei. Dar pe de altă parte, suntem mai ardeleni din punctul acesta de vedere. Perioada de transferuri se încheie la finalul lunii august și avem timp să completăm lotul”, a spus Eugen Beza, pentru site-ul sibienilor.

Am ajuns al doilea portar și mi-au spus că o să îmi mărească salariul și iar nu s-au ținut de cuvânt. Vreau să îi mulțumesc mult pe această cale domnului Trandafir. Nu a vrut să îmi bage mie banii și așa m-a pierdut Dinamo! Dacă nu era domnul Emil Ursu (n.r. – antrenorul echipei a doua a lui Dinamo) cred că rămăneam și acum cu 1.000 de lei salariu! Atât, nu vreau să vorbesc de rău pe Dinamo. Mie chiar îmi pare rău”,
Aleksander Mitrovic, în aprilie 2021