A recunoscut tot Patrick Mouratoglou: „Nimic nu poate fi mai greu decât să faci asta”

Olteanu Ștefan 06.11.2022, 10:22
A recunoscut tot Patrick Mouratoglou: „Nimic nu poate fi mai greu decât să faci asta”

Patrick Mouratoglou a vorbit despre calificarea elevului său, Holger Rune (19 ani – 18 ATP), în finala turneului Rolex Paris Masters și a spus că pentru acesta va urma „cel mai greu meci” posibil în tenis. Rune îl va întâlni în marele duel pe Novak Djokovic (35 de ani – 7 ATP).

Pe tânărul Holger Rune îl va aștepta „cel mai greu” meci! Patrick Mouratoglou, despre șansele elevului său

În timp ce Simona Halep se luptă să scape nevinovată din scandalul de dopaj în care este implicată, Patrick Mouratoglou și-a îndreptat atenția către ceilalți elevi ai săi, iar unul dintre ei i-a adus o veste bună.

Este vorba despre puștiul danez Holger Rune, în vârstă de doar 19 ani, care s-a calificat în prima sa finală de categoria ATP Masters 1000. La Paris, unde la începutul acestei luni a fost programat turneul Rolex Paris Masters, Rune a făcut o figură foarte frumoasă. El a învins jucători mai bine cotați ca el, precum Hubert Hurkacz, Andrey Rublev sau chiar liderul mondial și câștigătorul de la US Open, Carlos Alcaraz, reușind să obțină calificarea în marea finală a turneului.

În semifinale, Holger Rune l-a învins în două seturi, 6-4, 6-2, pe canadianul Felix Auger-Aliassime, care de asemenea este mai bine clasat ca el în clasamentul ATP, respectiv locul 8.

Însă, în marea finală de la Paris va urma adevăratul test pentru Rune. El îl va întâlni pe Novak Djokovic, care a trecut în semifinale de Stefanos Tsitsipas, scor 6-2, 3-6, 7-6(4).

Înaintea acestui duel, Patrick Mouratoglou a fost rezervat cu privire la șansele elevului său. Antrenorul francez l-a desemnat pe Djokovic drept „cel mai mare jucător din istoria tenisului”:

„Să îl învingi pe Novak este cel mai greu lucru în tenis. Nimic nu poate fi mai greu. Este adevărat, acum se va juca în condiții indoor, dar e la fel de bun pe orice suprafață, zgură, iarbă, hard, indoor sau outdoor. După părerea mea, este cel mai mare jucător din istoria tenisului, la foarte mică distanță în fața lui Nadal”.

„Va fi foarte greu pentru Holger”

În continuare, Patrick Mouratoglou a vorbit și despre importanța turneului de la Paris. Având în vedere că această competiție este una de categoria ATP Masters 1000, Novak Djokovic va avea toate motivele să dea totul pe teren pentru a se impune. Acest lucru nu va face decât să îi îngreuneze misiunea tânărului danez:

„Djokovic un jucător complet. Să îl învingi pe Novak în finala unui Masters este aproape la fel de greu ca atunci când îl întâlnești într-o finală de Grand Slam. Va fi foarte greu pentru Holger”, a mai adăugat Mouratoglou, potrivit tennisactu.net.

La Paris, Novak Djokovic va juca a 56-a finală de Masters. De asemenea, turneul din capitala Franței îi este unul drag, deoarece aici a jucat nu mai puțin de 8 finale, din care a reușit să câștige 6.

Finala dintre Holger Rune și Novak Djokovic este programată duminică, de la ora 16:00.

Tot din Franța, Patrick Mouratoglou a oferit o reacție și în ceea ce o privește pe Simona Halep, despre care a spus că îl contactează în fiecare zi pentru a-i oferi noi detalii din scandalul de dopaj.

Urmăriți Playsport.ro și pe