A vrut să vândă Rapid unui om de afaceri din străinătate. Dezvăluiri despre o mutare care ar fi putut schimba soarta echipei din Giulești

Ștefănescu Dragoș / 29.06.2022, 21:53
A vrut să vândă Rapid unui om de afaceri din străinătate. Dezvăluiri despre o mutare care ar fi putut schimba soarta echipei din Giulești

Fostul atacant irakian Salih Jaber, care a evoluat timp de trei ani în România, a făcut recent o dezvăluire uluitoare. Acesta susține că un om de afaceri influent din Irak a dorit să cumpere Rapid în anul 2012. Afacerea a picat din cauza lui George Copos, care a refuzat din start propunerea.

Rapid, aproape de a fi cumpărat de către un influent om de afaceri irakian

Salih Jaber a evoluat timp de trei ani în România, la echipele Gloria Buzău, Universitatea Craiova și FC Caracal. După plecarea din țara noastră, Jaber a jucat timpde 7 ani la formația irakiană Zakho.

Retras din activitatea sportivă, fostul atacant a dezvăluit recent un episod uluitor petrecut în anul 2012, în centrul căruia s-a aflat clubul Rapid. Jaber susține că patronul formației Zakho era interesat să cumpere echipa giuleșteană. Mai mult, fostul atacant a intermediat o întâlnire între omul de afaceri irakian și George Copos, patronul de atunci al Rapidului. Afaceristul irakian era dispus să plătească toate datoriile Rapidului, în valoare de aproximativ 7-8 milioane de euro. Afacerea a picat însă din cauza lui George Copos, care a refuzat din start orice propunere.

Când am jucat la Zakho, în Irak, patronul de la echipă era verișor cu președintele Kurdistanului și directorul general al vămilor. L-am adus aici și a vrut să cumpere pe Rapid București, în 2012. Wahab îl cheamă. Dar domnul Copos nu a vrut să vândă.

El a zis că plătește toate datoriile Rapidului. Are bani mulți. Mi se pare că erau atunci la 7-8 milioane de euro. A zis că plătește el tot. Are mulți bani. Putea face multe lucruri bune”, a povestit Salih Jaber pentru Oltenia TV.

Giuleștenii încearcă să dea marea lovitură pe piața transferurilor

După venirea lui Dan Șucu în acționariatul clubului, Rapid și-a propus obiective mărețe pentru sezonul viitor. Giuleștenii vizează calificarea în play-off și chiar să se implice în lupta pentru titlu. Pentru a-și putea atinge obiectivele, șefii clubului au demarat în forță campania de transferuri din această vară.

Rapid i-a luat pe Valentin Costache (23 ani) și Florin Ștefan (26 ani) de la CFR Cluj, iar Paul Iacob și Andrei Ciobanu (24 ani) au semnat și ei cu formația vișinie. Giuleștenii nu se opresc însă aici și vor să mai facă câteva transferuri. În ultimele zile s-a tot vorbit că Rapid a pus ochii pe George Pușcaș. Aducerea internaționalului român ar fi o devărată lovitură pentru ”vișinii”.

Înaintea plecării în cantonamentul din Austria, Adrian Mutu a vorbit despre interesul Rapidului pentru George Pușcaș. Tehnicianul a dezvăluit că echipa sa și-l dorește foarte mult pe internaționalul român, dar totodată a admis că sunt șanse mici ca această mutare să se concretizeze.

Da, George Pușcaș este un atacant la care ne-am gândit. Însă, nu cred că va fi posibil acest lucru”, a spus Adrian Mutu.