Academica Clinceni e istorie! Surpriza din play-off-ul Ligii I va debuta în noul sezon sub o altă identitate

Ștefănescu Dragoș / 20.06.2021, 19:11
Academica Clinceni e istorie! Surpriza din play-off-ul Ligii I va debuta în noul sezon sub o altă identitate

Academica Clinceni, sub bagheta antrenorului Ilie Poenaru, a avut un parcurs foarte bun în sezonul de Liga 1 recent încheiat. Totul a culminat după terminarea sezonului regulat, la finalul căruia ilfovenii au obținut calificarea în play-off.

Academica Clinceni e istorie! Surpriza din play-off-ul Ligii I va debuta în noul sezon sub o altă identitate

Academica Clinceni a fost revelația sezonului trecut de Liga 1. Echipa condusă excelent de pe banca tehnică de Ilie Poenaru a avut un parcurs excelent în competiția internă. Echipa ilfoveană a beneficiat și de aportul unor jucători cu mare experiență. Raul Rusescu, Florin Gardoș, Cristi Tănase și Adi Popa au contribuit din plin la performanța calificării în play-off-ul Ligii 1.

Ambițiile ilfovenilor nu se opresc aici, iar în sezonul viitor de Liga 1 echipa din Clinceni are aspirații mai mari. O primă decizie a fost deja luată pentru restructurarea clubului. Schimbarea numelui echipei este inevitabilă după cum a declarat team manager-ul echipei, Sorin Paraschiv. Echipa lui Poenaru și-a rezervat deja denumirea la OSIM și se pregătește să reprezinte județul Ilfov în fotbalul românesc.

Am făcut și o rezervare de schimbare de nume. Se va numi ACS FC Academica Clinceni Ilfov, în eventualitatea în care va urma o colaborare cu Consiliul Județean. Va fi Academica Clinceni Ilfov”, a declarat Sorin Paraschiv, pentru DigiSport.

Fuziunea dintre Academica Clinceni și Astra Giurgiu în impas

Sorin Paraschiv neagă momentan o posibilă fuziune cu Astra Giurgiu, echipă care a retrogradat în Liga a 2-a. Paraschiv a dezvăluit că a existat interes din partea giurgiuvenilor, dar nu s-a ajuns la o înțelegere.

Nu, în acest moment, nu. Au fost mici discuții, dar nu. Nu se pune problema. Vom continua așa cum a fost în ultimii doi ani, conducem clubul două-trei persoane și vom vedea.

Nu pot spune că avem cele mai mari probleme. Va urma în iulie o tranșă din drepturile TV, celebrele rate care țin fotbalul românesc în viață, și vom ajunge cu salariile la zi”, a completat Sorin Paraschiv.

Transferuri la Clinceni pentru noul sezon de Liga 1

Academica Clinceni a început și campania de achiziții pentru sezonul următor de Liga 1. Ilfovenii au bifat deja câteva transferuri.

Marius Cioiu, mijlocașul în vârstă de 21 de ani, transferat de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care a semnat un contract valabil pe trei sezoane a fost prima achiziție a ilfovenilor.

Al doilea transfer al celor de la Clinceni este cel al mijlocașului central belgian Floriano Vanzo (27 de ani). Acesta a fost adus de la Poli Iași și a semnat un contract valabil 2 ani cu echipa din Clinceni.