EXCLUSIV. Fuziunea anului în fotbalul românesc. Astra Giurgiu nu e moartă, Astra se transformă: „Există discuții în sensul ăsta”

Cătălin Mureșanu / 04.06.2021, 12:11
EXCLUSIV. Fuziunea anului în fotbalul românesc. Astra Giurgiu nu e moartă, Astra se transformă: „Există discuții în sensul ăsta”

Academica Clinceni a fost revelația ultimei ediții de campionat. Formația ilfoveană și-a depășit condiția, a intrat în play-off și a terminat sezonul pe un onorant loc 5. Performanța echipei condusă Ilie Poenaru este cu atât mai mult de apreciat, mai ales că, din cauză că arena din localitate nu beneficiază de nocturnă, în unele cazuri, Academica a fost obligată să își dispute partidele de pe teren propriu în pribegie, la Călărași.

În ciuda sezonului bun, Academica se află într-o situație foarte grea, viitorul echipei fiind incert. Lipsa finanțării reprezintă marea problemă a ilfovenilor, iar în actuala situație, fără sprijinul autorităților locale, clubul pare prins în vertijul datoriilor. O spune chiar primarul din Clinceni, Adrian Budeanu.

Ne este foarte greu, dacă nu imposibil. Bugetul echipei este asigurat din drepturile tv, plus 100.000 de euro din sponsorizări. Ăștia sunt toți banii. În aceste condiții, datoriile se strâng. La Consiuliul Local nu sunt posibilități, iar de la Consiliul Județean așteptăm. Ne-am adresat Consiliului Județean Ilfov și sperăm să fim sprijiniți.”, a declarat edilul pentru PlaySport.ro.

Se mai pune de o fuziune? Hagi vrea cu Farul, Ioan Niculae trage spre Clinceni

În paralel, primarul Adrian Budeanu poartă discuții cu mai multe persoane din mediul privat pentru ca Academica Clinceni să poată începe campionatul în condiții optime. Acesta a dezvăluit că există „tatonări” cu mai mulți oameni de afaceri interesați să preia echipa sau să asocieze. Însă există și o variantă surpriză. Astfel, conform spuselor lui Budeanu, Academica Clinceni și Astra Giurgiu ar putea fuziona! Zilele trecute, Gsp.ro a anunțat că Ioan Niculae (66 ani) ar fi interesat să preia Dinamo, echipa sa de suflet din tinerețe, însă, din câte se pare, planurile milionarului de la InterAgro sunt orientate mai spre… Ilfov. La Clinceni, aproape de locul în care șeful giurgiuvenilor s-a născut, Buturugeni.

Fuziunea anului in fotbalul romanesc. Astra Giurgiu nu e moarta. Primarul comunei Clinceni
Fuziunea anului in fotbalul romanesc. Astra Giurgiu nu e moarta. Primarul comunei Clinceni confirmă discuțiile

Căutăm persoane care vor să investească, să ne asociem, însă sunt greu de găsit. Avem trei sau patru contacte în acest sens, printre care și posibilitatea de a fuziona cu Astra. Au fost unele discuții în acest sens, este o variantă, însă, până în acest moment, nu vorbim de ceva concret”, a dezvăluit, pentru PlaySport, Adrian Budeanu.

Surse din anturajul ilfovenilor ne-au prezentat detaliile fuziunii dintre Academica Clinceni și Astra Giurgiu. Totul pare legat de eliberarea lui Ioan Niculae și există informații că acesta poate ieși, cât de curând, din închisoare. Noua echipă ar urma să se numească Astra Clinceni- mai precis, Academica își va schimba numele- și, cel puțin în viitorul apropiat, formația își va desfășura meciurile de pe teren propriu la Giurgiu. Ioan Niculae a dat asigurări că mulți jucători ai fostei campioane, echipă retrogradată în acest sezon în eșalonul secund, vor merge alături de el în acest proiect, mai ales că cei de la Clinceni s-au despărțit, la finalul campionatului, de foarte mulți fotbaliști.

Primarul din Clinceni dorește un singur club în Ilfov și un stadion de 8000 de locuri

Așa cum am punctat în rândurile de mai sus, dacă Ioan Niculae și Adrian Budeanu vor parafa la notar „discuțiile” purtate în spatele cortinei negocierilor, echipa urmează să își desfășoare partidele de pe teren propriu la Giurgiu. Cel puțin pentru moment. Asta pentru că primarul din Clinceni spune că are planuri mari și dorește să îmbunătățească infrastructura sportivă din localitate. Și chiar din județ!

Avem în plan un stadion de 8000 de locuri și, în acest sens, am înaintat solicitarea celor de la Compania Națională de Investiții. E vorba de un stadion pentru Ilfov, nu exclusiv pentru Clinceni. Există și un plan pe care l-am discutat cu mai mulți primari, prin care să facem un singur club în Ilfov. Acdemica Ilfov. E adevărat, aici intervine și orgoliul unora sau altora, însă cred că ar fi fantastic să ne unim în acest demers. Un club în care să avem toate sporturile, iar peste 20.000 de copii ar beneficia, ar fi uluitor, cu secții în toate localitățile din Ilfov. Peste tot să avem grupe sportive de copii și juniori”, a precizat Adrian Budeanu.