Acceptă Dorinel Munteanu oferta de la Iași? Doi antrenori importanți i-au refuzat deja pe moldoveni

Marian Cărăvan / 04.03.2021, 23:41
Acceptă Dorinel Munteanu oferta de la Iași? Doi antrenori importanți i-au refuzat deja pe moldoveni

Prim-divizionara Politehnica Iași este în căutarea unui nou antrenor, după îndepărtarea lui Andrei Cristea. Unul dintre favoriți este cel mai selecționat jucător în echipa națională. Acceptă Dorinel Munteanu oferta de la Iași? Doi antrenori importanți i-au refuzat deja pe moldoveni.

Acceptă Dorinel Munteanu oferta de la Iași? Doi antrenori importanți i-au refuzat deja pe moldoveni

Ape tulburi la prim-divizionara Politehnica Iași. Postul de antrenor principal este vacant, iar acum oficialii grupării din Copou caută soluții. Oameni de-ai locului, cum sunt Daniel Pancu sau Andrei Cristea, n-au rezistat prea mult pe banca tehnică a formației ieșene. Cine vine antrenor principal al Politehnicii? E o întrebare care își va afla răspunsul în scurt timp. Conducerea clubului a anunțat că până luni, 8 martie, la meciul cu nou-promovata FC Argeș, echipa ar putea avea un nou „principal”. Interimatul este asigurat acum de Marian Rada. Politehnica Iași caută soluții după îndepărtarea lui Andrei Cristea.

Conducerea a vizat nume sonore, dar s-a lovit deja de refuzuri. Doi antrenori importanți i-au refuzat deja pe moldoveni. A fost ofertat din nou italianul Cristiano Bergodi, însă acesta a refuzat, tehnicianul fiind în negocieri avansate cu o echipă din țara natală. Eugen Neagoe (de la Astra) și Flavius Stoican (de la divizionara secundă Viitorul Pandurii Târgu Jiu) s-au aflat și de asemenea pe lista ieșenilor. Ambii au spus „pas”. În aceste condiții, favorit să preia postul de antrenor principal este Dorinel Munteanu, mai ales că are și susținere din partea primarului Iașiului, Mihai Chirica. Membrii Comitetului Director au discutat deja cu recordmenul de selecții în echipa națională, informează ProSport. Acceptă Dorinel Munteanu oferta de la Iași?

Conform aceleiași surse, ieșenii ar fi dispuși să bage adânc mâna în buzunar pentru a-i aduce în Copou pe Marius Șumudică sau Cosmin Contra.

Accepta Dorinel Munteanu oferta celor de la Iasi?
Accepta Dorinel Munteanu oferta celor de la Iasi?

Dorinel Munteanu e liber de contract

Ultima echipă antrenată de Dorinel Munteanu este CSM Reșița, pe care a scos-o anul trecut din zona retrogradării, înainte ca întrecerea ligii secunde să fie suspendată din cauza pandemiei de coronavirus.

Dorinel Munteanu s-a născut pe 25 iunie 1968, la Grădinari, în județul Caraș-Severin. Este recordmenul de selecții la echipa națională, cu 134 de convocări. 16 goluri a marcat Dorinel Munteanu pentru România.

A câștigat de două ori titlul de campion în România, cu Dinamo (1992) și cu Steaua (2005). În 2005 și-a început cariera de antrenor, la CFR Cluj, iar cea mai mare performanță a fost cucerirea titlului în Liga 1 cu Oțelul Galați, în sezonul 2010-2011. L-a depășit pe Gheorghe Hagi la numărul de selecții în echipa națională. „Neamțul” are cu zece mai multe decât „Regele”.

Bănățeanul a fost prezent la patru turnee finale, câte două de Campionat Mondial (1994 și 1998) și două de Campionat European (1996 și 2000).

Cariera lui Dorinel Munteanu cuprinde și prezența la echipe de club din afara României, la Cercle Brugge (Belgia), FC Koln și Wolfsburg (ambele în Germania). Zece ani a jucat Dorinel Munteanu în afara României.

Rămâne de văzut dacă va accepta oferta celor de la Iași. „Lanterna roșie” din  Liga 1 joacă luni, 8 martie, de la ora 17:30, în deplasare cu FC Argeș.