Aceasta este greutatea reală a handbalistului din Congo, care face senzație la Mondial. Gauthier Mvumbi nu a mai putut ține ascuns marele secret

Gabriel Peneș 22.01.2021, 15:13
Aceasta este greutatea reală a handbalistului din Congo, care face senzație la Mondial. Gauthier Mvumbi nu a mai putut ține ascuns marele secret

Gauthier Mvumbi e un sportiv aparte. În sfârșit, s-a aflat că aceasta este greutatea reală a handbalistului din Congo, care face senzație la Mondial. 137 de kilograme. Pare ireal, dar tocmai aspectul său, aparent nepotrivit handbalului, l-a transformat peste noapte într-o vedetă mondială. Și, culmea e că Mvumbi chiar marchează și goluri!

Aceasta este greutatea reală a handbalistului din Congo, care face senzație la Mondial

Campionatul Mondial la handbal masculin are deja o vedetă. Mare, la propriu. 137 de kilograme! Aceasta este greutatea reală a handbalistului din Congo, care face senzație la Mondial. Gauthier Mvumbi (26 de ani) a devenit marea celebritate a competiției găzduit de Egipt între 13-31 ianuarie. La prima ei participare la un Mondial, naţionala Republicii Democrate Congo a câştigat un număr uriaş de suporteri. Iar asta după ce imaginile cu pivotul ei, Gauthier Mvumbi, au făcut înconjurul lumii după prima partidă a africanilor în competiţie, cea cu Argentina.

Simpaticul Mvumbi a înscris atunci patru goluri din patru aruncări şi mişcările sale pe teren l-au transformat în marea vedetă a competiţiei. Dar ce a șocat a fost aspectul său, aparent nepotrivit pentru un asemenea sport. Și, mai ales, la un asemenea nivel. Pe site-ul oficial al competiției, Mvumbi era prezentat ca având 89 de kilograme, la o înălțime de 1,79 metri. Dar era evident cu ochiul liber că datele privind „cântarul” nu puteau fi corecte. De aici, a apărut şi o dezbatere privind greutatea congolezului legitimat la Dreux AC, în liga a patra franceză.

Greutatea reală a handbalistului din Congo care face senzație la Mondial
Gauthier Mvumbi face senzație la Mondialul de handbal cu cele 137 de kilograme ale sale

Gauthier Mvumbi nu a mai putut ține ascuns marele secret

Conform adevarul.ro, după mai multe zile de speculaţii, site-ul iranian isna.ir, citând presa din Africa, a dezvăluit că Mvumbi are, de fapt, 137 de kilograme! Ce-i drept, această cifră corespunde mai bine cu fizicul pivotului de 26 de ani.  În ciuda formei sale fizice, care nu-l recomandă pentru sportul de performanţă, Mvumbi a făcut un turneu final foarte bun. El a adunat 13 goluri din 14 aruncări, în cele trei partide din faza grupelor, cu Argentina (22-28), Danemarca (19-39) şi Bahrain (27-34). În ultima întâlnire, a şi fost ales cel mai bun jucător de pe teren!

Preferam să câştigăm meciul decât să primesc această distincţie. Ne-am arătat, totuşi, valoarea şi ne-am luptat. Suntem mândri că am participat la acest Mondial, dar eliminarea noastră a fost un eveniment trist“, a spus Mvumbi, după meciul cu Bahrain, conform adevarul.ro.

Chiar dacă RD Congo s-a clasat pe ultimul loc în grupa D, africanii n-au încheiat socotelile cu competiţia din Egipt. Congolezii continuă acum în„Turul Învinșilor”, în care evoluează naţionalele care s-au clasat pe ultimele locuri, în grupele lor. Deja Congo a câștigat, joi, partida cu Bahrain, cu 32-31. Mvumbi s-a numărat iar printre marcatorii echipei sale, cu două reușite.

Urmăriți Playsport.ro și pe