Acord între Gigi Becali și Nicolae Dică. Tehnicianul pregătește deja returul FCSB – FC Saburtalo Tibilisi

Olteanu Ștefan / 25.07.2022, 17:56
Acord între Gigi Becali și Nicolae Dică. Tehnicianul pregătește deja returul FCSB – FC Saburtalo Tibilisi

Gigi Becali și Nicolae Dică au ajuns la un acord pentru începerea unei noi colaborări la FCSB, iar tehnicianul de 42 de ani pregătește deja returul cu FC Saburtalo Tibilisi din UEFA Conference League. Potrivit ultimelor informații din presa sportivă românească, Dică va conduce, marți, 26 iulie, primul antrenament la FCSB.

FCSB are antrenor! Acord între Gigi Becali și Nicolae Dică

După ce s-a speculat intens în ultimele ore că Nicolae Dică este alesul lui Gigi Becali pentru postul de antrenor la FCSB, finanțatorul echipei roș-albastre a avansat în negocieri și a ajuns la un acord cu înlocuitorul lui Toni Petrea.

Nicolae Dică, antrenor care a mai condus FCSB în intervalul 2017 – 2018, a acceptat propunerea lui Becali și își va încerca norocul cu un al doilea mandat.

Potrivit as.ro, Dică se va prezenta, marți, 26 iulie, la baza de pregătire a celor de la FCSB, unde urmează să conducă primul său antrenament în calitate de nou antrenor al echipei.

Nicolae Dică e antrenorul cu care Gigi Becali și-a dorit să colaboreze

În dimineața zilei de luni, la o zi după derby-ul Rapid – FCSB 2-0, Gigi Becali a anunțat că rămâne fără antrenor la FCSB. Toni Petrea l-a sunat pentru a-i transmite că va demisiona din funcție.

La scurt timp după dezvăluirea acestei informații, finanțatorul FCSB a vorbit și despre o eventuală nouă colaborare între el și Nicolae Dică:

„Acum la ora asta, nu ştiu cum, mă consult cu oamenii, cum e bine. Să vină antrenor? Până la urmă ar fi bine să vină un antrenor până joi. Eu ştiu că ne calificăm şi să vină cu o victorie. Să vină pe cai.

E o variantă, că şi aşa Dică e un om cuminte. Pot să lucrez toată viaţa. Chiar şi cu Toni Petrea.

E un om cuminte, cu Dică pot lucra oricând. Dar să vedem acum”, a declarat Gigi Becali, la Pro Arena.

Nicolae Dică a fost la un pas de o revenire la FCSB și în 2021. „Gigi Becali e un om schimbat!”

Nicolae Dică a fost antrenor la FCSB în intervalul iunie 2017 – decembrie 2018. În mandatul său, roș-albaștrii au obținut și ultima calificare în grupele unei competiții europene. FCSB reușea atunci să ajungă până în șaisprezecimile Europa League, unde a fost învinsă de Lazio.

Deși rezultatele obținute de el au fost satisfăcătoare, în decembrie 2018 s-a despărțit de FCSB cu scandal. Motivul? Celebrele implicări ale lui Gigi Becali la nivelul echipei.

Însă, în ciuda acestei situații neplăcute, Nicolae Dică a fost la un pas să revină pe banca celor de la FCSB în primăvara anului trecut.

După ce Toni Petrea a părăsit echipa la finalul primului mandat, Becali a fost în căutarea unui antrenor și a ajuns inclusiv la numele lui Dică. Aflat pe atunci în funcția de secund al lui Mirel Rădoi la echipa națională, Dică a mers a palat pentru a negocia și a fost la un pas să bată palma.

„M-am gândit că trebuie să merg”, spunea Nicolae Dică, după care a explicat și de ce a refuzat FCSB.

Gigi Becali i-a lăsat o impresie plăcută lui Nicolae Dică și, potrivit declarațiilor făcute de antrenor la acel moment, o nouă colaborare între cei doi nu ar fi o surpriză:

„Mi s-a părut schimbat Gigi Becali. Mult mai deschis. Domnul Becali este un negociator foarte bun. Când eşti chemat la o asemenea echipă, care are condiţii foarte bune şi ambiţii mari, este clar că îţi doreşti. Dar depinde şi de moment. Eu sunt înhămat într-un proiect şi am considerat că nu este un moment bun să merg acum”, spunea Dică, în mai 2021, la Orange Sport.