Adevărul despre coșmarul trăit de Gică Popescu. Ce s-a întâmplat cu fostul căpitan al Barcelonei

Bădulescu Silvian / 01.11.2021, 17:04
Adevărul despre coșmarul trăit de Gică Popescu. Ce s-a întâmplat cu fostul căpitan al Barcelonei

Gică Popescu, actualul președinte de la Farul Constanța, a trecut printr-o perioadă dificilă. Fostul căpitan al Barcelonei a fost condamnat la 3 ani și o lună de închisoare, dar a fost eliberat după 1 an și jumătate pentru bună purtare.

Victor Becali a vorbit despre momentul arestării

Cunoscutul impresar a rememorat momentul cumplit pentru fostul fundaș. Acest eveniment a avut loc exact după alegerile pentru șefia Federației Române de Fotbal. El a fost găsit vinovat de Curtea de Apel în „Dosarul Transferurilor”.

Victor Becali a comparat situația președintelui de la Farul cu cea a jucătorilor Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Cei doi au fost găsiți vinovați pentru evaziune fiscală, le-au fost deschise dosare, dar nu au fost arestați. Impresarul a dat de înțeles că arestarea lui Gică Popescu a fost dorită pentru ca Răzvan Burleanu să ajungă președintele Federației Române de Fotbal.

Mai contează? Nu e vorba de Maradona, nu au vrut să fie arestați nici Messi, nici Ronaldo, nimeni. Discutăm aceleași lucruri pe care le vom mai discuta, e un fapt discutat, nu îi face bine nici lui Gică. Asta a fost, a trebuit să fie așa, așa a fost.

Dacă Ionuț Lupescu, însoțit de toată crema fotbalului românesc a luat mai puține voturi decât Gică Popescu. GIcă a luat 102. Toți care vin și spun că l-a dat politicul, asta spun când pleacă. Toți zic „Ăia vor să vină să fure”. Dar tu, când ai venit, de ce ai venit?” a fost declarația lui Victori Becali, potrivit Realitatea Sportivă.

Președinte la Farul

În acest moment, el ocupă funcția de președinte la Farul Constanța, unde Gheorghe Hagi, fostul coleg de generația, a investit foarte mulți bani. Inițial Viitorul Constanța, echipa lui Hagi a fuzionat cu Farul, după sezonul 2020-2021, divizionară secundă și s-a format Fotbal Club Viitorul Farul Constanța.

Echipa patronată de Hagi, Ciprian Marica și Zoltan Iasko urmează aceleași principii pe care le-a urmat fostul decar al naționalei la Viitorul. De asemenea, academia de fotbal a fost transferată și ea sub egida Farului. În acest moment, echipa ocupă locul 7 în clasamentul Ligii I, prima poziție în afara play-off-ului.

Obiectivul este clar: clasarea în primele șase echipe ale campionatului. Pentru constănțeni, urmează restanța cu FCSB, care nu s-a putut disputa la data inițială, din cauza multiplelor cazuri din tabăra bucureștenilor. Gheorghe Popescu a declarat recent că la echipa sa a au fost găsiți doi jucători pozitivi, însă partida se va disputa. Aceasta este programată joi, de la ora 17.30.