Alertă la FCSB. Farul poate câștiga la „masa verde”, totul depinde de Hagi și Popescu. Gigi Becali are mâinile legate

Moldoveanu Camelia / 30.10.2021, 15:36
Alertă la FCSB. Farul poate câștiga la „masa verde”, totul depinde de Hagi și Popescu. Gigi Becali are mâinile legate

FCSB ar putea pierde „masa verde” confruntarea cu Farul Constanța. Gică Popescu a anunțat faptul că echipa sa are probleme din cauza Covid-19, însă speră ca situația să nu se agraveze până la următoarele meciuri. Interesant este că regulamentul este de partea echipei lui Gică Hagi.

Gică Popescu le dă palpitații celor de la FCSB

Farul lui Gică Hagi a câștigat în fața FC Botoșani cu 2-0. După victoria în fața moldovenilor, Gică Popescu a anunțat că echipa de la malul mării a început să fie afectată de Covid-19. Următorul meci este programat pe 4 noiembrie contra FCSB.

Urmează două meciuri foarte grele, cu FCSB și Craiova, două dintre echipele fruntașe ale clasamentului. Anul acesta am jucat foarte bine acasă. Nu am pierdut puncte. Eu sper să continuăm tradiția și să câștigăm cele două jocuri.

L-am pierdut pe Mladen, avem doi jucători infectați, eu sper ca până la ora meciului să fim în regulă din punct de vedere al efectivului, astfel încât să putem juca cu FCSB”, a declarat Gică Popescu la finalul partidei.

Dacă Farul Constanța o să ceară amânarea meciului din cauza problemelor de lot, FCSB o să piardă confruntarea la „masa verde”. Potrivit regulamentului, dat fiind faptul că echipa lui Edi Iordănescu a solicitat pentru prima dată amânarea, aceștia o să piardă în cazul în care adversarii solicită o amânare din  orice motiv acceptat.

Ce spune regulamentul?

Dar ce spune protocolul de desfășurare a competițiilor? Aprobat de FRF,regulamentul susține că un meci poate fi reprogramat o singură dată. Dacă după ce a fost o dată amânat, la ora la care trebuie să se dispute, nu se mai joacă,  echipa care n-a putut să joace prima dată va pierde prin forfait, 0-3. Nu contează motivul pentru care partida a fost amânată a doua oară.

Farul poate câștiga cu 3-0 dacă are cinci jucători titulari cu probleme de sănătate

FCSB ar putea pierde la „,masa verde”, 0-3, dacă încă doi jucători titulari ai Farului o să aibă probleme de sănătate. ROAF are reguli clare în acest caz, la articolul 14:

Cluburile pot invoca un caz excepțional în situația neprezentării la jocul oficial programat din motive ce privesc transportul delegației sportive, neasigurarea asistenței medicale, probleme acute de sănătate a cel puțin 5 jucători titulari (în ultimul meci oficial), numai dacă prezintă o dovadă scrisă din partea organelor competente (compania de transport feroviar, compania de transport rutier, organele de poliție, administrație locală sau județeană, centrul de medicină sportivă, prestatorul de servicii medicale etc.).

În această situație, în funcție de probele prezentate, organul jurisdicțional competent va hotărî, după caz, reprogramarea jocului respectiv, care va fi efectuată de Departamentul Competiții al forului organizator” conform prevederilor prezentului regulament.

De subliniat este faptul că cei cinci jucători nu trebuie să fie neapărat infectați cu Covid-19 pentru a se considera că au probleme de sănătate. Rămâne de văzut dacă Farul Constanța o să recurgă la această procedură sau o să se confrunte cu FCSB.