Adio, Dinamo în Ștefan cel Mare. „Câinii” vor părăsi Capitala în sezonul următor

Octavian Vasilescu 26.05.2022, 20:35
Adio, Dinamo în Ștefan cel Mare. „Câinii” vor părăsi Capitala în sezonul următor

Dinamo se mută din București! „Câinii” vor disputa meciurile de acasă pe arena „Marin Anastasovici” din Giurgiu, începând cu sezonul 2022/2023.

Duminică, Dinamo va înfrunta Universitatea Cluj în returul barajului de menținere/promovare în Liga 1. Partida va fi ultima disputată pe vechiul stadion din Ștefan cel Mare. „Câinii” vor evolua din sezonul viitor, indiferent de ligă, la Giurgiu.

Dinamo se mută la Giurgiu

Stadionul pe care joacă Astra Giurgiu o va găzdui și pe Dinamo, anunță GSP.ro. Arena „Marin Anastasovici” are o capacitate de 8.500 de locuri.

Vechiul Stadion Dinamo ar trebui demolat în acest an. Compania Națională de Investiții va ridica o nouă arenă acolo, care ar trebui inaugurată în 2025.

Campioană în 2016 în Liga 1, Astra Giurgiu tocmai a retrogradat în Liga 3 și are mari probleme financiare.

Ce spune CS Dinamo despre ridicarea noului stadion

Președintele Clubului Sportiv Dinamo, Ionuț Popa, a spus că în cel mai scurt timp vor începe lucrările la noul stadion:

Din ce am înțeles, săptămâna viitoare CNI va publica studiul de fezabilitate și proiectul. Vor fi publice. Va fi un prim pas care oferă continuitate și siguranță în ceea ce privește construirea stadionului. Deja se fac cheltuieli pentru proiectare și studii.

Lucrurile au intrat pe un drum normal. Asta e cale firească. Totul e în sarcina Companiei Naționale de Investiții. Așteptăm publicarea anunțului, pentru că asta ne va confirma inițierea demersurilor”, a anunțat oficialul Ionuț Popa, conform sursei citate.

Luptă strânsă la baraj

Din Liga 2 au promovat până acum Petrolul și Hermannstadt. Cele două formații au ocupat primele două poziții în eșalonul secund, la finalul play-off-ului.

La baraj se mai află Universitatea Cluj și Concordia Chiajna. Cele două au învins Dinamo și Chindia Târgoviște în meciurile tur din barajul pentru menținere/promovare în Liga 1.

Universitatea Cluj a răpus Dinamo, scor 2-0, pe Cluj Arena. De partea cealaltă, Concordia Chiajna s-a impus la limită în fața Chindiei, scor 2-1.

Urmăriți Playsport.ro și pe