EXCLUSIV. Dinamo a primit licența pentru Liga 1! Ultimul mister, pe teren, duminică, la returul barajului cu „U” Cluj

Autori: Bădulescu Silvian, Cătălin Mureșanu / 23.05.2022, 11:07
EXCLUSIV. Dinamo a primit licența pentru Liga 1! Ultimul mister, pe teren, duminică, la returul barajului cu „U” Cluj
  • Dinamo București a obținut licența pentru sezonul viitor de Liga 1. Formația antrenată de Dusan Uhrin jr. poate evolua în stagiunea 2022-2023  a primei divizii de fotbal din România dacă rezolvă problema sportivă. „Câinii” sunt conduși cu 2-0 după prima manșă a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1;
  • Duminică, 29 mai, formația alb-roșie trebuie să întoarcă, pe bătrâna arenă din „Ștefan cel Mare”, deficitul de 2 goluri pe care îl au încă din partida tur, disputată pe „Cluj Arena”, în fața a peste 20.000 de spectatori;
  • Iuliu Mureșan, cel care a ocupat funcția de administrator special, împreună cu oameni din cadrul clubului, au lucrat la dosarul pentru licențiere iar astăzi, 23 mai, răspunsul primit din partea Federației Române de Fotbal a fost unul favorabil.

Dinamo poate evolua în stagiunea 2022-2023 a Ligii 1

2021-2022 este cel mai greu an din istoria clubului din „Ștefan cel Mare ”. Pentru prima dată în 74 de ani de existență, dinamoviștii joacă baraj de retrogradare/promovare în Liga 1. Mai mult, „câinii” au pierdut prima manșă disputată pe „Cluj Arena”.

Totuși, în cazul unei „remontada”, formația din „Groapă” poate evolua liniștită în stagiunea 2022-2023 a Ligii 1. Playsport.ro a aflat, în exclusivitate, că Federația Română de Fotbal a anunțat clubul Dinamo că a obținut licența luni, 23 mai, care le permite să participe, în anul competițional următor, în prima divizie de fotbal.

Marea problemă pentru Dinamo rămâne cea sportivă. În prima partidă cu „frații” de la „U” Cluj, „studenții” lui Erik Lincar au mușcat din „câinii” lui Dusan Uhrin jr. și stau la avantajul celor două goluri.

Iuliu Mureșan, cel care a ocupat funcția de administrator special, s-a ocupat, împreună cu oameni din cadrul clubului, de alcătuirea dosarului pentru licențiere care, într-un final, a venit cu vestea mult așteptată de suflarea alb-roșie.

Acesta a fost, de altfel, și ultimul proiect al ardeleanului pentru Dinamo după ce, de mai multe ori, a declarat că singurul motiv pentru care a mai stat la Dinamo a fost obținerea acestei licențe.

Primă de 75.000 de euro pentru dinamoviști

Într-o eră diferită pentru Dinamo, în care jucătorii au promise prime pentru evitarea de la retrogradare, fotbaliștii lui Dusan Uhrin jr., pe lângă posibilitatea de a retrograda în premieră cu Dinamo, pot rata și un bonus considerabil de 75.000 de euro care, ulterior, ar urma să fie împărțit.

La această cifră au contribuit cei mai importanți oameni care au susținut financiar Dinamo în ultima perioadă: Marian Iuhasz, membru elite în DDB, Gheorghe „Tata” Nițu, Claudiu Ciolan, șeful clinicii Smile Center sau Nicolae Badea.

Totodată, Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar RTZ & Partners SPRL, și-a adus și el aportul. Bineînțeles, Programul „DoarDinamoBucurești”, cunoscut pentru faptul că a împrumutat sume importante clubului, nu putea să lipsească din această ecuație.

Totuși, surpriza este Claudiu Florică. Acesta a investit, sub formă de sponsorizări, bani și la Academica Clinceni, formație deja retrogradată în Liga a 2-a chiar în acest retur de campionat. În trecut, este cunoscut faptul că a sprijinit financiar și pe Rapid București.

Dinamo – Universitatea Cluj se joacă duminică, 29 mai, pe stadionul „Dinamo” din Capitală. Clujenii au un avantaj de două goluri, după reușitele lui Martin Remacle și Alexandru Boiciuc.