Adrian Mititelu iese din închisoare! „Împreună vom fi mai puternici!”

Octavian Vasilescu / 26.05.2022, 16:40
Adrian Mititelu iese din închisoare! „Împreună vom fi mai puternici!”

Patronul echipei FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu (54 de ani), va fi eliberat din închisoare.

Curtea Constituţională a României a decis că Adrian Mititelu a fost condamnat nelegal pe 20 mai 2020 la trei ani de închisoare. Patronul grupării FC U Craiova 1948, din Liga 1, va fi repus în libertate în cel mai scurt timp.

Adrian Mititelu, eliberat din închisoare

Fiul omului de afaceri, Adrian Mititelu Jr, a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook:

Victorie! Azi, Curtea Constituțională a României a admis excepția de neconstitutionalitate a prevederilor art. 155 alin. 1 Cod Penal, excepție invocată de Adrian Mititelu în data de 20.05.2020 în dosarul în care a fost condamnat total nelegal la pedeapsa privativă de libertate de 3 ani pe care o execută în prezent.

În concret, pe lângă toate motivele ce conduceau la o soluție de achitare, soluție ce a fost dispusă în primă instanță, Adrian Mititelu trebuia să beneficieze de încetarea procesului penal întrucât a survenit prescripția răspunderii penale. Acest fapt nu s-a întâmplat, întrucât, instanța a aplicat prevederile art 155 alin 1 cod Penal, norma ce a fost astăzi declarată neconstituțională urmare admiterii excepției de neconstitutionalitate invocate de Adrian Mititelu în dosarul solutionat cu condamnarea sa.

Efectul deciziei de azi este că încetează de îndata executarea pedepsei și într-un termen foarte scurt Adrian Mititelu va fi eliberat. Împreună vom fi mai puternici!”, a scris Adrian Mititelu Jr, pe Facebook.

Mititelu, liber după 2 ani

Mititelu se află în spatele gratiilor din noiembrie 2020. El a fost arestat la momentul respectiv după ce a fost găsit vinovat în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB. Patronul FC U Craiova 1948 a susținut mereu că decizia este una abuzivă, iar Curtea Constituțională i-a dat dreptate acum.

Adrian Mititelu a fost condamnat pentru evaziune fiscală în 2020, dar acum va fi din nou un om liber. Decizia de astăzi este definitivă, astfel că patronul FC U Craiova 1948 se întoarce în viața publică.