Adus cu mare fast la CFR Cluj, Dan Petrescu vrea să scape de Sergiu Buș. Care sunt motivele ce duc la o despărțire bruscă

Olteanu Ștefan 25.06.2022, 16:01
Adus cu mare fast la CFR Cluj, Dan Petrescu vrea să scape de Sergiu Buș. Care sunt motivele ce duc la o despărțire bruscă

Sergiu Buș (29 de ani) a fost adus cu mare fast la CFR Cluj în luna decembrie a anului trecut, fiind dorit chiar de Dan Petrescu, însă după doar șase luni, antrenorul vrea să scape de atacant. În spatele deciziei se regăsesc mai multe motive, pe care surse din interiorul clubului le-au divulgat.

Sergiu Buș, pus pe lista transferurilor la CFR Cluj. Dan Petrescu vrea să scape de el, deși a fost adus cu mare fast în Gruia

Pe 13 decembrie 2021, Sergiu Buș a părăsit-o pe Seongnam FC, echipă din Coreea de Sud și a fost adus cu mare fast la CFR Cluj, însă la doar șase luni de la realizarea transferului, Dan Petrescu vrea să scape de atacant.

Culmea este că înainte ca mutarea să fie oficializată chiar antrenorul campioanei spunea că și-l dorește pe atacantul trecut și pe la FCSB:

Ar fi bine. E un atacant bun. Vedem. Dacă e adevărat, ar fi bine pentru că e un jucător crescut aici, la Cluj”, spunea Dan Petrescu, despre aducerea lui Buș.

Revenit în Gruia, Sergiu Buș a evoluat doar patru meciuri, toate din postura de rezervă, în luna februarie. De atunci, Buș s-a mai aflat de două ori pe banca de rezerve și în rest nici măcar nu a fost luat în lot. Totalul de minute adunate de Buș în sezonul 2021 – 2022 la CFR este de 70! În acest timp, nu a marcat niciun gol și nu a oferit vreo pasă decisivă.

Dan Petrescu nu s-a bazat pe Sergiu Buș nici în meciurile amicale din Austria, atacantul nefiind nici măcar printre rezerve. Potrivit digisport.ro, el nu mai face parte din planurile lui Dan Petrescu și în această vară se va despărți pentru a doua oară de CFR Cluj. Motivele despărțirii ar fi mai multe. Pe de-o parte, evoluțiile sale nu l-au încântat pe Dan Petrescu. Pe de altă parte, atacantul a avut și anumite probleme medicale neștiute. Sursa citată susține că o „ruptură l-a ținut departe de gazon”.

CFR Cluj îl scoate la licitație, dar este dispusă să îi dea drumul și liber

Tot sursa citată susține că Sergiu Buș va pleca de la CFR Cluj, indiferent de modul în care o va face. Fie împrumut, fie în schimbul unei sume modice de transfer, fie liber de contract.

Cota de piață a lui Sergiu Buș este de 300.000 de euro conform Transfermarkt. El a mai evoluat în carieră pentru Unirea Alba Iulia, FCM Târgu Mureş, Corona Braşov, CSKA Sofia, Sheffield Wednesday, Salernitana, Astra Giurgiu, Levski Sofia, Gaz Metan Mediaş, FCSB şi Seongnam FC.

În august 2020, Mirel Rădoi l-a convocat pe Buș în premieră la echipa națională, dar atacantul nu a avut privilegiul de a debuta.

La nivelul competiției interne, cel mai bun sezon reușit de Buș rămâne 2019 – 2020. Atunci, în 31 de meciuri jucate pentru Gaz Metan, a marcat 11 goluri și a oferit 3 pase decisive. Mulțumită acelor evoluții, FCSB l-a transferat din postura de jucător liber.

Gigi Becali, atac la Dan Petrescu după transferul lui Sergiu Buș. Șeful FCSB a ironizat campioana.

Urmăriți Playsport.ro și pe