Adversara Simonei Halep a măturat și cu următoarea adversară. Ons Jabeur e în finală la turneul de la Madrid

Olteanu Ștefan / 05.05.2022, 19:02
Adversara Simonei Halep a măturat și cu următoarea adversară. Ons Jabeur e în finală la turneul de la Madrid

Ons Jabeur (27 de ani – 10 WTA), adversara Simonei Halep din sferturile Mutua Madrid Open, a măturat pe jos și cu următoarea jucătoare de tenis care i-a ieșit în cale. În semifinalele turneului de la Madrid, Jabeur a trecut, fără emoții, scor 6-2, 6-3 de Ekaterina Alexandrova (27 de ani – 45 WTA).

Ons Jabeur – Ekaterina Alexandrova 6-2, 6-3. Adversara Simonei Halep a măturat pe jos cu oponenta din semifinale. Următoarea oprire, finala

Urămătoarea oprire pentru Ons Jabeur în turneul Mutua Madrid Open va fi finala, după ce în semifinalele competiției, adversara Simonei Halep a măturat cu Ekaterina Alexandrova.

Aflată pe val, Jabeur s-a impus în fața rusoaicei de 27 de ani la fel de clar precum a făcut-o în fața Simonei Halep. Ons Jabeur a avut nevoie de doar o oră și două minute pentru a-și adjudeca victoria, scor 6-2, 6-3.

Jabeur a dominat la toate capitolele, reușind nu mai puțin de 13 lovituri câștigătoare, spre deosebire de 11, câte au fost notate în dreptul reprezentantei din Rusia. Însă, adevărata diferență s-a făcut la capitolul greșelilor neforțate. Jabeur a comis doar 9 astfel de erori, în timp ce Alexandrova a avut 23!

Ons Jabeur, prima jucătoare arabă care ajunge în finala unui turneu din categoria WTA 1000

Performanța lui Ons Jabeur este cu atât mai remarcabilă, deoarece reprezintă și o premieră. Ea le-a învins la Madrid pe Jasmine Paolini, Varvara Gracheva, Belinda Bencic, Simona Halep și acum pe Ekaterina Alexandrova, reușind să bifeze prima finală WTA 1000 din dreptul unei jucătoare de tenis arabe.

A fost un meci foarte emoționant. Pentru cei care nu știu, am un palmares de 1-6 împotriva ei. Deci a fost un meci greu din punct de vedere mental.

Dar mă bucur că am câștigat astăzi. Am jucat foarte bine, eram pregătită pentru eventualele momente dificile și sper să pot continua să joc la acest nivel și în finală”, a spus Jabeur la finalul partidei.

De asemenea, Ons Jabeur este și prima jucătoare arabă din istorie care a ajuns în TOP 10 WTA.

În finală, Jabeur se va întâlni cu învingătoarea dintre Jil Teichmann și Jessica Pegula. Partida acestora din urmă e programată joi, nu mai devreme de ora 22:00.

Dacă se va impune la Madrid, Jabeur se va alege cu un cec de 1.041.570 euro, cel mai mare al ei din 2022. În acest sezon, Ons Jabeur are 19 victorii și 7 înfrângeri. Ea a adunat doar din premii 333.870 de dolari.

Ce a spus Ons Jabeur după ce a eliminat-o pe Simona Halep de la Madrid: „Acesta este visul meu”.