Aici s-au dus milioanele lui Gigi Becali. Patronul FCSB a spus în direct câți bani a băgat din 2003

Simion Andrei 11.01.2021, 08:52
Aici s-au dus milioanele lui Gigi Becali. Patronul FCSB a spus în direct câți bani a băgat din 2003

Cea mai grea meserie din lume, cea de patron de fotbal în România. Gigi Becali a făcut un bilanț financiar de când a înființat FCSB, în 2003, iar calculele îl cam sperie. Conform patronului formației din comuna Berceni, gaura pe care a avut-o în fotbal a fost de 40 de milioane de euro. Tocmai din acest motiv, patronul FCSB spune că acum este interesat doar de bani și că a ajuns să facă profit.

Gigi Becali și Valeriu Iftime se vaită că au pierdut multe milioane în fotbal

„Eu, Gigi Becali, vreau să fac bani. La mine e diferit decât la ceilalți patroni. Păi, eu aveam, la un moment dat, 40 de milioane de euro băgați în club plus încă 10 milioane băgați atunci când am luat echipa de la Păunescu. Dacă eu făceam cum face Iftime, spre exemplu, nu mai scoteam niciodată bani, nu mai ajungeam să fac profit. Dacă după atâția bani băgați am început să am profit”, a declarat Becali pentru ProSport.

„Mă interesează banii mai mult chiar și decât performanța. Eu nu am păcălit pe nimeni. La mine au fost salarii de 40 de mii de euro pe lună. Iftime, la Botoșani, dă 3-4 mii de euro salariul pe lună. Cu ce mai ia din drepturile TV și dacă mai vinde un jucător este tanda-manda. La Becali nu e așa și asta trebuie să înțeleagă toată lumea”, a continuat Becali pentru sursa citată.

Pe de altă parte, nici Valeriu Iftime nu prea a avut noroc de bani de când a intrat în fotbal. Patronul de la FC Botoșani se vaită și el că este încă pe minus. Asta chiar dacă ultimii ani i-au adus ceva profit, dar mult sub sumele pe care le pierdea în prima perioadă.

„Am făcut o socoteală finală și am pierdut vreo opt-nouă milioane de euro de la început până acum. Dar de trei ani sunt pe plus cu vreo 30.000 de euro, 100.000 de euro”, declara Valeriu Iftime pentru Digi Sport, în urmă cu câteva zile.

Gigi Becali a cumpărat mai mulți jucători de la Valeriu Iftime în ultimii ani, dar ultima tranzacție între FCSB și FC Botoșani a picat. Denis Haruț a refuzat oferta FCSB, după ce cluburile se înțeleseseră pentru 700.000 de euro. Jucătorul a fost nemulțumit că ar fi fost nevoit să semneze practic două contracte, astfel încât să rămână șapte ani la FCSB. Haruț ar putea juca pentru FC Botoșani în primul meci al moldovenilor din 2021. Joi, pe propriul teren, contra celor de la FC Argeș. În timp ce FCSB este programată să înfrunte Astra, vineri.

Urmăriți Playsport.ro și pe