Alertă la FRF: „Trebuie să te asiguri că nu mai face asta!” Ce condiție i-a pus Răzvan Burleanu lui Boloni

Robert Zanfir / 11.01.2022, 07:35
Alertă la FRF: „Trebuie să te asiguri că nu mai face asta!” Ce condiție i-a pus Răzvan Burleanu lui Boloni

Andrei Vochin a vorbit despre negocierile dintre FRF și Ladislau Boloni. Consilierul lui Răzvan Burleanu lasă de înțeles că lucrurile sunt departe de a fi rezolvate.

Ladislau Boloni se lasă greu convins. Fostul selecționer a fost gazdă bună pentru Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, care l-au vizitat la Nisa. Apoi, a întors vizita și a ajuns la București, unde a negociat timp de 4 ore la Casa Fotbalului.

Alertă la FRF: „Trebuie să te asiguri că nu mai face asta!” Ce condiție i-a pus Răzvan Burleanu lui Boloni

Deși cele mai multe indicii duc către o înțelegere între cele două părți, totul ar putea pica în orice moment. Andrei Vochin trage un semnal de alarmă și reamintește de primul mandat al lui Boloni la cârma naționalei.

„Nefăcând parte din echipa de negocieri, acum aştept şi eu ca şi ceilalţi să vedem ce se întâmplă. Nu cunosc asta. Eu ştiu doar că se aşteaptă un răspuns, asta e tot ce ştiu eu. Pe baza a tot ce s-a discutat, Federaţia i-a spus «asta putem să oferim» şi acum aşteaptă un răspuns de la domnul Boloni.

Bănuiesc că e un deadline de bun simţ, în momentul ăsta se aşteaptă răspunsul de la el. Au fost mai multe runde de negocieri. Răspunsul poate să-l dea şi prin telefon, prin avocaţi. Nu cred că e o problemă că el nu mai e fizic în Bucureşti”, a spus Andrei Vochin pentru TelekomSport.

FRF se teme de „Trădarea lui Boloni”

Ladislau Boloni ar fi la al doilea mandat pe banca naționalei, dacă va accepta oferta lui Răzvan Burleanu. În 2000, a antrenat în 10 partide, din care 4 amicale.

Atunci, Boloni a plecat din timpul campaniei pentru Campionatul Mondial din Japonia și Coreea. Ajuns la Sporting, unde a câștigat titlul și l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo, Boloni a fost acuzat de trădare.

Mulți, însă, au pus plecarea lui pe seama faptului că i s-a făcut loc lui Gică Hagi. Cu alte cuvinte, ar fi fost forțat să plece.

Andrei Vochin spune că FRF trebuie să se asigure că astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla:

„Din punct de vedere contractual, trebuie să te asiguri că nu se mai întâmplă o dată (n.r. – să plece de la echipa naţională). Lucrurile sunt foarte clare, adică ştii cu cine ai de a face, ce fel de om este, cum îşi negociază”, a mai spus consilierul lui Răzvan Burleanu.

Boloni este peste Dan Petrescu. Şi voi explica de ce: pentru că e Boloni şi pentru că nu a câştigat campionate în România.

Petrescu excelează la capitolul antrenamente, dar asta nu înseamnă că e un selecţioner care obţine rezultate. La echipa naţională trebuie să te comporţi ca un gentleman.
Mihai Stoica