Alertă pentru România după debutul Elveției la Campionatul Mondial. Portarul vesticilor este de nebătut

Gabriel-Alexandru Ioniță 24.11.2022, 17:28
Alertă pentru România după debutul Elveției la Campionatul Mondial. Portarul vesticilor este de nebătut

România ar trebui să fie pusă în gardă de prestația excelentă avută de Yann Sommer în meciul câștigat de Elveția cu scorul de 1-0 în fața Camerunului, în grupa G de la Cupa Mondială din Qatar. Portarul în vârstă de 33 de ani al celor de la Borussia Monchengladbach a fost de netrecut în această partidă și a avut câte parade excepționale.

România va avea o misiune extrem de grea în a marca în poarta Elveției

Din acest motiv, el a fost desemnat „omul meciului” de către partenerul comercial al acestui turneu final. Asta deși, în mod normal, acest premiu este primit de jucătorii care înscriu, mai ales dacă este vorba despre un meci terminat cu scorul de 1-0. De data aceasta însă, Sommer i-a luat fața lui Embolo, cel care a marcat singurul gol al partidei în minutul 48.

Elvețienii susțin că se tem de meciurile cu naționala pregătită de Edi Iordănescu

De asemenea, Yann Sommer a primit și cea mai mare notă dintre toți jucătorii de pe teren din partea celor Sofascore. Portarul elvețian a fost notat cu 8.2 după partida de pe stadionul „Al Janoub”.

România și Elveția se vor duela în preliminariile pentru Campionatul European din 2024, din Germania, preliminarii care vor debuta în luna martie a anului viitor. Aceste dueluri au fost prefațate la finalul meciului cu Camerun de la Cupa Mondială, în exclusivitate pentru PlaySport, chiar de căpitanul naționalei Elveției, Granit Xhaka.

„Cred că toată lumea cunoaște echipa Elveției, ce calitate avem. Dar eu respect echipa României, pentru că au avut mereu mari talente, echipe bune. Am jucat anterior împotriva lor. Dar este devreme să vorbim despre acest moment. Să ne bucurăm acum de această Cupă Mondială și după o să ne putum bucura și de meciul cu România de asemenea.

Cred că Elveția este mai puternică decât România. Dar întotdeauna este dificil să joci în România. Am avut experiența asta în trecut. Sperăm să putem învinge România de data aceasta.

Cuvinte de laudă la adresa tânărului Cătălin Cîrjan

(n.r. Despre meciurile cu CFR Cluj și Oțelul Galați de pe vremea când juca pentru Basel) Cum am spus, întotdeauna au fost talente bune, aveți jucători buni. Avem în Academia lui Arsenal un jucător din România la U23 (n.r. Cătălin Cîrjan). Se antrenează uneori alături de prima echipă. Mare talent, calitate mare. De asta cred că România este foarte, foarte puternică.

A avut acea accidentare la genunchi. În primul rând, este un băiat foarte bun, ascultă, este foarte tânăr. Încercăm să îl ajutăm. Încercăm să îl împingem de la spate. Desigur, când ai astfel de talente, trebuie să rămâi alături de ele.

(n.r. Un mesaj pentru fanii români înaintea celor două meciuri cu Elveția din preliminariile pentru EURO 2024) În primul rând, sper ca voi să oferiți ceva bun în România și să ne bucurăm de meci. (n.r. Dacă îi invită pe fanii români să susțină Elveția la Cupa Mondială) Dacă vreți, nicio problemă”, a spus fotbalistul lui Arsenal în interviul oferit lui Justin Gafiuc, corespondentul PlaySport la Cupa Mondială din Qatar.