Alertă pentru Sorana Cîrstea și Simona Halep. Ce veste au primit în urmă cu puțin timp

Giosanu Catinca / 02.04.2021, 23:28
Alertă pentru Sorana Cîrstea și Simona Halep. Ce veste au primit în urmă cu puțin timp

E alertă în lumea tenisului. Pandemia generată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 dă peste cap planurile jucătoarelor românce. Atât Sorana Cîrstea, cât și Simona Halep vor avea de suferit din cauza măsurilor luate. Ce veste au primit în urmă cu puțin timp?

Alertă pentru Sorana Cîrstea și Simona Halep

Turneul de la Roland Garros ar putea fi amânat din cauza măsurilor de restricție impuse în vederea combaterii răspândirii infecțiilor existente în Franța.

Vestea că turneul de la Roland Garros ar putea fi amânat a picat ca un trăsnet pentru Sorana Cîrstea și Simona Halep. Chiar dacă restricția s-a aplicat și anul trecut, cele două românce sperau că lucrurile vor evolua în bine și nu se așteptau ca scenariul să se repete.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat că măsurile aplicate deja la nivel regional vor fi extinse pentru cel puțin o lună la nivelul întregii țări. Așa se face că turneul preferat al Simonei Halep ar putea fi amânat.

Sorana Cîrstea (România, 66 WTA) a început în forţă turneul WTA 1000 de la Miami
Sorana Cîrstea (România, 66 WTA) a început în forţă turneul WTA 1000 de la Miami, spulberând-o pe Katrina Scott

Ce veste au primit în urmă cu puțin timp

Competiția pariziană ar trebui să se desfășoare între 24 mai și 7 iunie, însă totul depinde anularea măsurilor impuse acum de guvernul francez.

În acest moment, desfășurarea turneului este în grafic, conform datelor stabilite. Dar, dacă lockdown-ul va continua, va trebui să luăm măsurile necesare, cea mai gravă fiind anularea competiției. Nici nu vreau să mă gândesc la asta însă!”, a declarat Gilles Moretton, citat de publicația The Independent.

Oficialul a luat în calcul și varianta ca turneul să se desfășoare cu porțile închise. Moreton a mai spus că ține legătura cu mulți jucători pentru a studia ce opțiuni există.

Studiem mai multe variante, oricum e greu de crezut că vor fi spectatori la capacitatea maximă a arenelor. E posibil să se joace fără public la început, iar apoi să permitem un acces limitat. Discut și cu jucătorii și așteptăm să vedem ce se întâmplă. E complicat și deoarece înainte de Roland Garros se mai joacă alte turnee, precum Monte Carlo, e același teritoriu, mai sunt și cele de la Madrid și Roma. Nu e o situație asemănătoare cu cea de la Australian Open.”, a mai spus Moreton.

Reamintim faptul că anul trecut, Roland Garros s-a desfășurat în septembrie, iar organizatorii au permis atunci prezența a o mie de spectatori pe zi.