Alex Dobre ar fi putut să debuteze în Premier League, dar a ales să plece împrumut. „Am considerat că e mai bine să joc constant”

Bădulescu Silvian / 26.12.2021, 18:01
Alex Dobre ar fi putut să debuteze în Premier League, dar a ales să plece împrumut. „Am considerat că e mai bine să joc constant”

Alex Dobre este legitimat în prezent la Dijon, echipă din Ligue 2. Totuși, în perioada 2016-2020, el a fost jucătorul lui Bournemouth. După cum a și declarat, el ar fi putut să debuteze în Premier League, dar a preferat să meargă împrumut la altă echipă.

„De ce să am doar debutul în Premier League?”

Bournemouth a fost echipă de Premier League, dar, la sfârșitul stagiunii 2019-2020, ei au retrogradat în Championship. În acest moment ocupă locul secund în al doilea eșalon din Anglia și au șanse mari să revină la masa bogațiilor.

Eddie Howe, antrenor la Bournemouth, l-a sfătuit pe Alex Dobre să meargă la Wigan Athtletic pentru a avea mai multe meciuri în picioare. În cazul în care ar fi rămas, acesta ar fi putut să debuteze în Premier League.

Dacă nu făceam împrumutul la Wigan, aveam șanse foarte mari să debutez în Premier League. Antrenorul mi-a spus că voi debuta dacă rămân, dar am stabilit cu el că important pentru mine e să joc.

Am spus așa : „De ce să am doar debutul în Premier League, să joc 10-15 minute, când probabilitatea de a te face remarcat e redusă?”. Am considerat că e mai bine să merg în Championship, să joc constant, iar apoi poate voi fi luat în calcul la Bournemouth. Inițial n-am vrut să plec, am crezut în șansa mea și în ce pot face eu” a spus acesta.

Formă bună în Ligue 2

Fotbalistul născut în București s-a transferat la Dijon pentru un milion de euro în august 2020. Acesta traversează o formă foarte bună în liga secundă din Franța. În cele 13 partide disputate, el are trei goluri și două pase decisive, dar echipa sa ocupă doar locul 13.

Acesta a făcut parte din lotul deplasat de Mirel Rădoi în această vară la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acolo, Dobre a jucat în toate cele trei meciuri ale naționalei olimpice, fără să reușească să marcheze vreun gol.

La competiția din Japonia, „tricolorii” au pus meciurile slabe făcute pe seama condițiilor de care au avut parte în satul olimpic. Ei au acuzat probleme referitoare la alimentație și la restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Mai mult, Mirel Rădoi nu s-a putut baza pe toți jucătorii pe care și i-a dorit pentru această competiție. Cluburile importante din Liga 1 au refuzat să își lase fotbaliștii la Tokyo pe motiv că au nevoie de ei în începutul aglomerat de sezon. Mai ales că unele dintre ele aveau de jucat în preliminariile cupelor europene.