Amenințări de la șefii lui Galatasaray pentru Giovanni Becali după transferurile românilor Moruțan și Cicâldău

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.08.2021, 18:05
Amenințări de la șefii lui Galatasaray pentru Giovanni Becali după transferurile românilor Moruțan și Cicâldău

Giovanni Becali este probabil omul momentului în fotbalul românesc. Fostul agent FIFA conduce în prezent o firmă de impresariat care a reușit „performanțe” extraordinare în această vară. Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan au fost transferați în ultima lună de Galatasaray de la Universitatea Craiova, respectiv FCSB. Pentru cei doi mijlocași români gruparea Cim Bom a plătit în total peste 12 milioane de euro.

Mai multe voci din fotbalul românesc au susținut că cele două mutări s-au făcut exclusiv prin prisma relației foarte bune pe care Giovanni Becali o are cu cei de la Galatasaray. Și în special cu antrenorul Fatih Terim. Giovanni și fratele său Victor i-au dus de-a lungul timpului, printre alții, la Istanbul pe Gică Hagi, Gică Popescu sau Adrian Ilie. Iar toți acești fotbaliști au fost extrem de apreciați de oficialii și fanii Galatei.

Giovanni Becali a dezvăluit ce i-a transmis președintele lui Galatasaray după transferul lui Moruțan

Giovanni Becali chiar a recunoscut că transferurile lui Cicâldău și Moruțan s-au făcut în principal datorită implicării sale. Mai mult, el a explicat că cei doi fotbaliști au în acest moment o presiune foarte mare asupra lor. Giovanni a dezvăluit că președintele clubului l-a anunțat că nu va mai transfera jucători români în cazul în care cei doi nu vor avea evoluțiile așteptate.

Terim antrenează echipa, joacă mâine, iar apoi va veni în sala de întâlniri, la stadion, unde se prepară iarba de parcă e Wembley. Moruțan e un copil. Dacă ia numărul 10 e vai de capul lui. Trebuie să simtă presiunea pe el, să vadă ce diferență e între cum se antrena în țară. Mi-a zis președintele că, dacă nu funcționează ăștia doi, nu mai intră picior de român aici! Pe amândoi i-au luat pe răspunderea mea. Eu cred în acești doi copii”, a spus Giovanni Becali la Digi Sport.

Fotbaliștii români care au jucat de-a lungul istoriei la Galatasaray

Florin Bratu
Iulian Filipescu
Gheorghe Hagi
Gheorghe Popescu
Adrian Ilie
Iasmin Latovlevici
Ionuț Luțu
Radu Niculescu
Ovidiu Petre
Iosif Rotariu
Bogdan Stancu
Gabriel Tamaș
Alexandru Cicâldău

Dintre aceștia, fără îndoială că cei mai apreciați de către fanii Cim Bom au fost Gică Hagi și Gică Popescu. Cei doi au fost pe teren când Galatasaray a câștigat singurele trofee europene din istoria clubului. În primăvara anului 2000 Galata a câștigat Cupa UEFA după o finală împotriva celor de la Arsenal, decisă la loviturile de departajare. Ulterior, după câteva luni, cu Mircea Lucescu pe banca tehnică, echipa turcă a învins marele Real Madrid cu scorul de 2-1 în Supercupa Europei.