S-a făcut! Moruțan pleacă la Galatasaray

Ștefănescu Dragoș / 23.08.2021, 16:47
S-a făcut! Moruțan pleacă la Galatasaray

Pleacarea lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray Istanbul a tot fost vehiculată în ultima perioadă în presa din România. În cele din urmă cele două cluburi au ajuns la un acord, iar Moruțan pleacă la Galatasaray.

Moruțan pleacă la Galatasaray

După ce în ultimele săptămâni plecarea lui Olimpiu Moruțan (22 de ani)la vicecampioana Turciei a fost vehiculată mult în media românească, se pare că mutarea este ca și făcută. Finanțatorul FCSB-ului, Gigi Becali, a confirmat plecarea fotbalistului la Galatasaray. Latifundiarul din Pipera a dezvăluit și suma pentru care l-a lăsat să plece pe Moruțan. Turcii l-au convins pe Becali oferindu-i 5,7 milioane de euro.

Da, l-am vândut pe Moruţan la Galatasray. Suma este de 5,7 milioane de euro. Patru milioane de euro vor plăti acum pe el, plus 1,5 milioane de euro dacă se califică în grupele Europa League.

Dar Galatasaray se va califica în grupele Europa League şi asta va fi suma. Eu sunt mulţumit!”, a spus Becali, pentru Fanatik.

Edi Iordănescu nu se opune plecării lui Moruțan

În ciuda faptului că noul sezon al Ligii 1 Olimpiu Moruțan nu a avut evoluții prea bune, ofertele pentru fotbalistul român au tot apărut. După intereseul mai vechi al celor de la Galatasaray, FC Copenhaga a intrat în cursa pentru Moruțan. Formația daneză ar fi dispusă să ofere 3 milioane de euro plus o bonificație de încă 1 milion de euro în funcție de rezultatele echipei.

Edi Iordănescu a confirmat interesul pentru Moruțan și a declarat că nu se va opune plecării fotbalistului.

Știu un singur lucru, că există interes pentru el. Deocamdată nu este ceva concret, vreo ofertă pe adresa clubului, sunt informat în sensul acesta doar când apare interes concret. Pentru moment trebuie să rămână implicat, atent. Este un jucător pe care-l apreciez foarte mult și-l văd cu foarte mult potențial. Vom vedea.

Nu mă voi opune niciodată unei plecări atunci când este în interesul clubului și al unui jucător, cu mențiunea că îmi doresc foarte mult să completăm, să punem ceva în loc, pentru că avem ca obiectiv titlul și nu ne permitem să fim într-un tranzit continuu”, a declarat Edi Iordănescu.

Suma cerută pentru Moruțan a scăzut de la 10 la 3 milioane de euro

În primă fază a negocierilor pentru transferul lui Moruțan, Gigi Becali a cerut nu mai puțin de 10 milioane de euro. În urma evoluțiilor slabe ale echipei, dar și ale mijlocașului, patronul FCSB-ului a scăzut mult din suma cerută inițial.

Pe Moruțan vreau 3 milioane. Să-l anunțați pe Terim. Înseamnă că ăsta e Moruțan cel adevărat. Dacă a jucat 3-4 meciuri așa… A zis că face, că drege. Era pe acolo. Se ascundea de minge, trăgea aiurea… Făcea niște tâmpenii”, a spus Becali după înfrângerea cu Rapid.