„American Express” Emma Răducanu. Ce a reușit tenismena în ultimele săptămâni e de neînchipuit

Bordei Radu / 10.09.2021, 11:29
„American Express” Emma Răducanu. Ce a reușit tenismena în ultimele săptămâni e de neînchipuit

Fanii tenisului din America se freacă la ochi. Nici în filmele de la Hollywood nu s-ar fi imaginat un asemenea scenariu. Nimeni nua r fi pariat pe o finală în care se vor înfrunta două jucătoare de care nu auzise multă lume. Emma Răducanu și Leylah Fernandez sunt considerate viitorul tenisului și la Flushing Meadow au arătat de ce.

Este probabil una dintre când s-au întâlnit Serena Williams, în vârstă de 17 ani, și Martina Hingis, în vârstă de 18 ani. Atunci americanca s-a impus, iar acum ne pregătim de o nouă adolescentă campioană la US Open.

Record extraordinar stabilit de Emma Răducanu. Nimeni n-a mai reușit performanța stabilită de puștoaica cu origini românești

Emma Răducanu este un genomen. Britanica de 18 a realizat o performanță cu adevărat deosebită: este prima sportivă din istorie care a ajuns să lupte cu trofeul pe masă, după ce a început turneul de Grand Slam din calificări. Locul 150 WTA la startul întrecerii nu i-a oferit dreptul de a juca direct pe tabloul principal.

Totodată, Emma este doar a patra jucătoare care atinge finala la New York, la debutul în competiție. Pam Shriver (1978), Venus Williams (1997) și Bianca Andreescu (2019) au mai reușit această perfromanță. Cealaltă sportivă cu origini din România, Bianca Andreescu a și câștigat trofeul.

Emma Răducanu și Leylah Fernandez sunt cele mai tienre finaliste de Grand Slam, de la Maria Sharapova în 2004

Ascensisune fulminantă a Emmei Răducanu. A devenit noua vedetă din tenis

Înainte de Wimbledon, sportiva cu origini române din Marea Britanie ocupa locul 338 WTA. La Londra a reușit să atingă faza optimilor de finală, performanță care a avansat-o până pe locul 175 în lume. Însă nu s-a oprit aici. Emma Răducanu și-a continuat ascensiunea incredibilă, iar la US Open a reușit o nouă performață uluitoare.

În cazul unui succes la US Open, Emma Răducanu va ajunge până pe locul 23 WTA și se apropie de Simona Halep, ocupanta locului 11.

Și când vine vorba de bani, Emma Răducanu a dat lovitura. Performanțele de la Wimbledon și de la celelalte turnee la care a mai participat în 2021 i-au adus deja un venit de aproape 270.000 de dolari în acest an. Cel mai mare câștig îl va avea însă la US Open, de unde are deja asigurată suma de 675.000 de dolari. Înaintea anului 2021, încasările totale pe care Emma Răducanu le-a avut din tenis se ridicau la aproximativ 35.000 de dolari.

Mai mult, dacă va reuși să câștige trofeul, ea se va alege cu un cec de 2.5 milioane de dolari doar de la US Open!