Amical de lux pentru Dan Petrescu. Jeonbuk, echipa antrenorului român, va juca cu PSG

Bogdan Solomon 21.07.2023, 11:17
Amical de lux pentru Dan Petrescu. Jeonbuk, echipa antrenorului român, va juca cu PSG

Dan Petrescu va avea parte de un amical de cinci stele în Coreea de Sud. Echipa sa, Jeonbuk Hyundai Motors, va da piept în această vară cu pleiada de staruri a lui PSG. Anunțul oficial a fost deja făcut.

 Amical de gală pentru Dan Petrescu. Jeonbuk va înfrunta PSG

Duelul va avea loc joi, 3 august, la Busan, într-o perioadă în care competiția internă va avea o scurtă pauză. Va fi un moment istoric, având în vedere că francezii nu au mai evoluat până acum în statul asiatic.

„Paris Saint-Germain își prelungește turneul de vară cu un meci istoric în Coreea de Sud. Paris Saint-Germain se va deplasa în Coreea de Sud pentru prima dată în istoria sa, pe 2 și 3 august, pentru a se întâlni cu fanii coreeni și pentru a înfrunta vicecampioana Coreei, Jeonbuk Hyundai, pe 3 august, pe Stadionul Principal Busan Asiad din orașul Busan, în cadrul Coupang Play Series”, a transmis PSG, prin intermediul rețelelor de socializare.

Până atunci, pe Dan Petrescu și elevii săi îi așteaptă un duel de foc, pe terenul ocupantei poziției a doua în clasament, Pohang. Meciul este programat vineri, 21 iulie, la ora 13:30 a României.

Bilanț pozitiv pentru „Bursuc”. Ipostaza în care a fost surprins în cel de-al 5-lea meci la rând fără înfrângere

De altfel, tehnicianul român e pe val în Coreea de Sud, cu nu mai puțin de cinci meciuri consecutive fără înfrângere. În precedenta partidă a obținut toate cele trei puncte și a fost surprins în ipostaze incredibile.

Jeonbuk s-a impus la limită în fața lui Suwon FC, scor 1-0, grație golului marcat de Gustavo după doar 13 minute de joc. Cu acest prilej a debutat oficial și fostul mijlocaș de la CFR Cluj, Nana Boateng, introdus pe teren încă din primul minut.

Cunoscut pentru temperamentul său vulcanic, Petrescu și-a ieșit din minți după o ratare a echipei sale: s-a luat cu mâinile de cap, s-a tras de păr, apoi s-a așezat în genunchi. Imaginile au ajuns inclusiv în mediul online și au devenit rapid virale.

„Un meci dificil, timpul de pregătire a fost scurt. A fost cel mai dificil meci de când am preluat echipa, pentru că Suwon venea după un eșec la scor. Boateng? A făcut un meci fantastic! A fost un meci foarte important pentru el.

Alte echipe din campionat schimbă câte 7-8 jucători, însă Jeonbuk poate doar să schimbe 3-4. E păcat. Avem probleme grave cu accidentările, deci nu putem face o rotație completă. Va fi mai bine după ce rezolvăm aceste probleme”, a spus „Bursucul”, imediat după fluierul final.

Urmăriți Playsport.ro și pe