Imagini unicat cu Dan Petrescu. A fost aplaudat de întreg vestiarul

Ioan Valentin Oprea 12.07.2023, 14:29

Lui Dan Petrescu îi merge de minune în Coreea de Sud. După un debut nefericit, cu o înfrângere, scor 0-2, cu Gwangju, noua echipă a” Burusucului” a strâns trei victorii la rând. Atmosfera din sânul sud-coreenilor pare să fie una foarte bună, iar colaborarea dintre „Super Dan” şi elevii săi funcţionează bine până în prezent.

Înainte de meciul din weekend, cu Seoul, Dan Petrescu şi-a mobilizat jucătorii printr-un discurs motivator. Tehnicianul în vârstă de 55 de ani a dat indicaţii în limba engleză, iar un translator a transmis mai departe în coreeană cuvintele acestuia.

Clipul cu Dan Petrescu a devenit viral

Discursul antrenorului român a fost bine primit de către jucătorii coreeni, care au l-au aplaudat secunde bune pe Petrescu. Urmarea: Jeonbuk s-a impus pe teren cu scorul de 2-1, ambele goluri ale echipei lui „Super Dan” venind după pauză.

Când vedeţi mingea între linii, alergaţi înapoi! Când atacaţi, trebuie să aveţi entuziasm şi determinare. Nu renunţaţi! Atacaţi mingea! Sunteţi jucători foarte buni. Avem o echipă care poate câştiga. Suntem împreună! Victoria aduce o altă victorie!”, sunt cuvintele lui Petrescu din clipul care a devenit deja viral.   

Nelu Varga a renunţat la clauza de reziliere

La finalul barajului pentru Conference League, cu FCU Craiova, Dan Petrescu s-a despărţit de CFR Cluj. Antrenorul de 55 de ani mai avea un contract valabil cu gruparea din Gruia până în vara lui 2024, dar patronul alb-vişiniilor, Nelu Varga, a renunţat la clauza de reziliere în valoare de 400.000 de euro.

Nu s-a întâmplat la fel în momentul în care Dan Petrescu a fost ofertat de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, pentru a prelua cârma echipei naţionale.

Câştigă mai mult de un milion de euro pe an

„Bursucul” a semnat un acord pe doi ani şi jumătate cu Jeonbuk şi va fi răsplătit în fiecare sezon cu puţin peste un milion de euro. Obiectivul său principal este acela de a califica echipa în Liga Campionilor Asiei.

Pentru aceasta, Jeonbuk trebuie să încheie campionatul pe poziţia secundă sau să câştige Cupa. Dacă va cuceri Cupa, trupa lui Dan Petrescu va obţine automat biletele pentru grupele Ligii Campionilor Asiei.

Jeonbuk a trecut, cu Dan Petrescu pe bancă, de Gwangju şi este calificată în semifinalele celei de-a doua competiţii interne din Coreea de Sud.

Urmăriți Playsport.ro și pe