Amor pătimaș între Nadia Comăneci și „un tânăr dubios” din România. Motivele pentru care marea campioană ar fi acceptat relația cu Nicu Ceaușescu

Ștefănescu Dragoș 19.07.2022, 09:52
Amor pătimaș între Nadia Comăneci și „un tânăr dubios” din România. Motivele pentru care marea campioană ar fi acceptat relația cu Nicu Ceaușescu

Nadia Comăneci este una dintre figurile legendare ale sportului mondial. Performanțele uluitoare au propulsat-o pe gimnasta noastră în galeria marilor vedete internaționale. În afara carierei sportive de excepție, Nadia a avut o viață personală tumultoasă. Relația cu Nicu Ceaușescu a fost extrem de pătimașă, fiul fostului președinte al României făcând o adevărată obsesie pentru celebra gimnastă.

Nadia Comăneci și Nicu Ceaușescu, iubire pătimașă

Nadia Comăneci este una dintre legendele sportului mondial. Performanțele uluitoare au propulsat-o pe gimnasta româncă în panoplia celor mai mari sportivi ai lumii.

În afara cariereri sale sportive excepționale, Nadia a avut o viață personală foarte tumultoasă. Relațiile de iubire ale marii noastre gimnaste au fost intens mediatizate în presa românească din ultimii ani. Dintre toate, cea mai pătimașă a fost relația cu Nicu Ceaușescu.

Am mai aflat că Nadia se întâlnea cu Nicu, fiul preşedintelui, un tânăr foarte dubios, care era preşedintele Organizaţiei de Tineret pe ţară şi care cheltuia foarte mulţi bani pe petrecerile date în Bucureşti pentru gimnaste. Toate erau tinere şi atrăgătoare, iar Nicu era recunoscut ca un mare afemeiat. Nu avea niciun respect pentru statutul lor de sportive, modele sau simboluri, ceea ce ar fi trebuit să fie ele”, a povestit Bela Karolyi, antrenorul Nadiei Comăneci.

Nicu Ceaușescu, sprijin financiar important pentru Nadia

Fiul fostului președinte al României făcuse o adevărată obsesie pentru Nadia, pe care o urmărea peste tot și chiar îi montase microfoane în casă. Totuși, acesta o sprijinea foarte mult financiar pe marea gimnastă.

Nicuşor a iubit-o mult pe Nadia, iar relaţia lor a ajuns la un moment dat să irite familia Ceauşescu. În apartamentul Nadiei, obţinut cu ajutorul lui, au fost instalate microfoane, iar marea campioană era urmărită oriunde mergea. După ce fiul lui Ceauşescu a plecat la Sibiu, foşti apropiaţi ai lui au dezvăluit că Nadia venea des să-l viziteze acolo. Parcurgea drumul la volanul unui Fiat cumpărat tot cu sprijinul lui Nicu, care se îngrijea ca ea să o ducă cât mai bine. Mai ales că, din salariul ei de angajată la CNEFS-ului, nu-i rămânea mai nimic. Avea rată la casă, taxa de celibat, telefon, lumină, celelalte. Se duceau mai mult de jumătate din banii primiţi”, a povestit o fostă angajată a instituţiei.

”Zeița” de la Montreal a rescris istoria gimnasticii mondiale

Nadia Comăneci a marcat definitiv istoria gimnasticii mondiale prin evoluția sa de excepție de la Jocurile Olimpice de la Montreal.

Pe 18 iulie 1976, Nadia a uimit o lume întreagă cu evoluția sa perfectă. Afişajul electronic nu era programat să arate nota 10, aşa că după evoluţia Nadiei, pe ecran a apărut nota 1.00. Românca a obţinut, la acea ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori nota 10. Ea a câştigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi una de bronz (sol). Prin evoluția de la Montreal, Nadia Comăneci a intrat definitiv în istorie. Ea este prima gimnastă care a executat perfect un exercițiu, obținând nota 10.

Urmăriți Playsport.ro și pe