Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Patricia Țig și-au aflat adversarele. Adversară teribilă pentru Patricia la Dubai

Olteanu Ștefan / 06.03.2021, 21:30
Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Patricia Țig și-au aflat adversarele. Adversară teribilă pentru Patricia la Dubai

Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Patricia Țig și-au aflat adversarele din următoarea fază a turneului WTA Dubai. Patricia Țig o va înfrunta pe Jelena Ostapenko, acutala ocupantă a locului 51 mondial și fostă campioană la Roland Garros.

Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Patricia Țig și-au aflat adversarele

Ana Bogdan, numărul 100 WTA, s-a calificat în turul doi al calificărilor de la Dubai, după ce s-a impus cu Cagla Buyukakcay. Jucătoarea din Turcia, ocupantă a locului 179 WTA, a fost învinsă în o oră și 15 minute, scor 6-2, 6-4.
După această victorie, pentru Ana Bogdan urmează ultimul duel înainte să facă pasul spre tabloul principal. Ana Bogdan se va întâlni în următoarea partidă cu Kamilla Rakhimova, locul 127 WTA.

Tragerea la sorți a avut loc astazi, iar Patricia Țig și Sorana Cîrstea, deja calificate pe tabloul principal, și-au aflat și ele adversarele.
Cel mai dificil meci îl va avea Patricia Țig, numărul 61 WTA, care va da piept cu Jelena Ostapenko. Letona de 23 de ani reușea să câștige titlul la Roland Garros, în 2017, după o finală de vis cu Simona Halep. Ostapenko producea surpriza atunci și o învingea pe Halep în trei seturi, scor 4-6, 6-4, 6-3, reușind să câștige primul titlu de Grand Slam, și momentan singurul, din carieră.
Partida e programată luni, 8 martie, de la 08:00.

Sorana Cîrstea va avea și ea parte de un duel complicat, urmând să înfrunte câștigătoarea dintre Anett Kontaveit (24 WTA) și Timea Baboș (WTA).
Pentru un loc pe tabloul principal se luptă și Irina Begu, numărul 72 WTA, care a învins-o astăzi pe americanca Bethanie Mattek-Sands. Meciul s-a încheiat în 3 seturi, scor 7-6, 4-6, 6-0. În meciul decisiv pentru calificare, Begu se va întâlni cu austriaca Barbara Haas.

Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Patricia Țig și-au aflat adversarele de la WTA Dubai
Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Patricia Țig și-au aflat adversarele de la WTA Dubai

Monica Niculescu și Jaqueline Cristian, eliminate în calificări

Ziua de sâmbătă a marcat și trei înfrângeri în dreptul jucătoarelor de tenis din România. Jaqueline Cristian a pierdut confruntarea cu Kamilla Rakhimova, scor 5-7, 5-7, în timp ce Monica Niculescu a fost învinsă de En-Shuo Liang, scor 4-6, 5-7. De asemenea, Laura Ioana Paar a pierdut cu Katarina Zavatska, scor 5-7, 3-6.
Simona Halep s-a retras de la Dubai din cauza problemelor medicale.

Din păcate, nu mă simt 100% cu spatele și am luat decizia dificilă de a mă retrage de la Dubai. Am amintiri grozave de când am câștigat al 20-lea titlu al meu anul trecut acolo. Sunt dezamăgită că nu-mi voi putea apăra titlul anul acesta”, și-a motivat Halep decizia.

Simona Halep s-a retras de la Dubai din cauza problemelor medicale
Simona Halep s-a retras de la Dubai din cauza problemelor medicale