Antrenor nou pentru Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău. Galatasaray s-a înțeles cu cel care va conduce echipa în acest sezon

Giosanu Catinca / 11.01.2022, 22:29
Antrenor nou pentru Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău. Galatasaray s-a înțeles cu cel care va conduce echipa în acest sezon

Galatasaray și-a găsit un nou antrenor, la scurt timp după ce l-a demis pe Fatih Terim. Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău au primit cu mare bucurie vestea.

Galatasaray i-a găsit înlocuitor lui Fatih Terim

Presa turcă a anunțat, marţi, că spaniolul Domenec Torrent, fost asistent al lui Pep Guardiola, este noul antrenor al echipei Galatasaray.

Clubul la care sunt legitimați Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan a avut nevoie de doar 24 de ore pentru a găsi un nou antrenor.

Ne-am întâlnit cu Torrent pentru un rol de secund, însă după ultimele evoluţii, am ajuns la un acord pentru ca el să devină antrenor.”, a indicat Burak Elmas, într-o conferinţă de presă, potrivit jurnaliștilor din Turcia.

”Este persoana cea mai potrivită”

Pe lista turcilor s-au aflat și Okan Buruk, Bülent Korkmaz, Roger Schmidt, antrenorul de la PSV, dar Domènec Torrent, fostul asistent al lui Guardiola la Barcelona, Bayern și Manchester City a avut câștig de cauză.

Am decis că Domenec Torrent este persoana cea mai potrivită. O personalitate puternică, un trecut de succes. Planurile nu s-au schimbat, putem lua diferite decizii la club în ceea ce privește persoana care le va implementa.

Nu cred de cuviință să facem o conferință de presă despre motivul alegerii, ci este necesar să ne uităm la beneficiul acesteia pentru Galatasaray.”, a mai spus președintele Burak Elmas.

Spaniolul de 56 de ani a fost circa zece ani secundul lui Pep Guardiola, la FC Barcelona, Bayern Munchen şi Manchester City.

Cifre Fatih Terim

Fatih Terim a fost demis de la Galatasaray în cursul zilei de luni, dar decizia era luată deja din weekend.

Antrenorul de 68 ani o preluase pe Galatasaray în 2017, după ce a părăsit naţionala Turciei pe care a condus-o în trei perioade diferite. Fost tehnician la Fiorentina şi AC Milan, Terim a mai fost la Galatasaray în perioadele 1996-2000, 2002-2004 şi 2011-2013.

În 2000, echipa turcă a cucerit Cupa UEFA, după o finală cu Arsenal (4-1 la lovituri de departajare).