Credeați că telenovela Haaland a luat final? Mutare de ultim moment făcută de Guardiola și Manchester City

Ștefănescu Dragoș / 07.01.2022, 15:21
Credeați că telenovela Haaland a luat final? Mutare de ultim moment făcută de Guardiola și Manchester City

Erling Haaland este unul dintre cei mai prolifici atacanți ai Europei. Marcator înnăscut, norvegianul a uimit prin evoluțiile sale de la Borussia Dortmund. Marile cluburi europene doresc să-l transfere pe Haaland în această vară. Manchester City face o mutare de ultim moment prin care speră să-l convingă pe fotbalistul norvegian.

Manchester City, mutare de ultim moment pentru transferul lui Haaland

Erling Haaland (21 de ani) este unul dintre cei mai valoroși tineri fotbaliști ai Europei. Evoluțiile fantastice de la Borussia Dortmund l-au adus în atenția marilor cluburi. În cursa pentru transferul norvegianului s-au înscris deja Real Madrid și Barcelona. În afara celor doi granzi ai Spaniei, Manchester City încearcă să dea lovitura decisivă pentru a-l lua pe Haaland.

În ciuda faptului că Haaland și-a exprimat dorința de a evolua în La Liga, Manchester City este dispusă să facă toate eforturile necesare pentru a-l deturna pe vârful norvegian.

Conform presei britanice, Manchester City vrea să aducă pentru sezonul viitor un fundaș stânga, un mijlocaș central și un atacant. În capul listei se află norvegianul Haaland. Pep Guardiola și-l dorește foarte mult și a ordonat deja ca echipa sa să ia măsuri în acest sens. Astfel, conducerea clubului a decis ca o delegație să se întâlnească în următoarele luni cu reprezentanții lui Haaland, pentru a discuta despre un posibil transfer. Manchester City crede că are un as în mânecă deoarece tatăl fotbalistului, Alf-Inge, a jucat pentru echipă în perioada 2000-2003.

Barcelona, dispusă la eforturi financiare imense pentru Erling Haaland

În ultimele zile presa internațională a vorbit despre un acord între președintele Barcelonei, Joan Laporta, și Mino Raiola, agentul norvegianului. Pe fondul acestui zvon, publicația L’Equipe face o nouă dezvăluire referitoare la trasferul lui Haaland la Barcelona.

Jurnaliștii francezi au detaliat cifrele acestei mutări spectaculoase. Toată afacerea ar putea costa nu mai puțin de 300 de milioane de euro. Achitarea clauzei de reziliere este de 75 de milioane de euro. La această sumă se va adăuga suma 20 de milioane de euro drept comision pentru impresar. În plus, Alf-Inge Haaland, tatăl jucătorului, ar urma să primească  30 de milioane de euro. De asemenea, Erling Haaland va avea un salariu fabulos. El ar urma să semneze o înțelegere valabilă pe 6 sezoane, cu un salariu de 30 – 35 de milioane anual. În total, transferul lui Haaland va costa o sumă exorbitantă, iar clubul catalan va trebui să facă un efort financiar imens.

Erling Haaland a ajuns la Borussia Dortmund în ianuarie 2020, când a fost transferat de la RB Salzburg. De atunci, atacantul norvegian a marcat 76 de goluri în 79 de meciuri oficiale.