Antrenor român, umilit în ultimul hal într-un campionat din străinătate. L-au pus pe liber în cel mai neașteptat mod

Mihai Cheles 18.01.2021, 22:26
Antrenor român, umilit în ultimul hal într-un campionat din străinătate. L-au pus pe liber în cel mai neașteptat mod

Antrenorul român Valeriu Tița (54 de ani) nu a fost anunțat că a fost demis de la cârma echipei pe care o pregătea, Al-Minaa SC, din Irak. A aflat întâmplător, de pe Facebook.

Valeriu Tița i-a recunoscut jurnalistului Hassanin Mubarak faptul că nu a fost înștiințat de nimeni că este demis, ci că aflat de pe pagina de Facebook a clubului.

Antrenor român, umilit în ultimul hal

Am aflat de demiterea mea de pe Facebook și nimeni din administrație nu a venit să vorbească cu mine și să mă anunțe, a recunoscut jurnalistului, Valeriu Tița.

 

A antrenat în 7 țări din Orient

Valeriu Tița este unul dintre cei mai respectați antrenori străini din Golf. Cu atât mai mare surprinderea față de gestul formației din Irak.

Tița a antrenat numeroase formații în Golf: pe Al Ittihad din Siria, dar și naționala Siriei; pe Al-Shorta, Al-Talaba și Al Mina din Iraq; pe Sharjah FC din Emiratele Arabe Unite; Al-Nasr din Kuweit; Al-Faisaly din Iordania; Safa Beirut și pe Al-Nejmeh din Liban, dar și pe Orubah din Arabia Saudită.

Are în palmares AFC Cup, cu Al-Ittihad, în 2010 – o competiție formată din echipele care nu prind loc în Liga Campionilor Asiei. De asemenea, a cucerit Supercupa Libanului cu Safa, Cupa, Supercupa și Cupa de Elită a Libanului, cu Nejmeh.

Crescut și retras la Drobeta Turnu-Severin

În România, Tița a antrenat doar clubul său de suflet, Drobeta Turnu-Severin. Acesta este chiar născut la Turnu-Severin, locul unde a început și și-a încheiat cariera de fotbalist.

A mai evoluat pentru Corvinul, Olympique Casablanca, Raja Casablanca și Mahreb de Fes, toate din Maroc, înainte de a se retrage la Drobeta Turnu Severin.

Urmăriți Playsport.ro și pe