Antrenorul Serenei a anunțat când se va retrage americanca din circuitul WTA

Gabriel Peneș / 23.02.2021, 11:06
Antrenorul Serenei a anunțat când se va retrage americanca din circuitul WTA

Australian Open s-a încheiat, misterele continuă. Antrenorul Serenei a anunțat când se va retrage americanca din circuitul WTA . După înfrângerea din semifinala cu Naomi Osaka, Serena Williams (39 de ani) și-a luat un lung „la revedere” de la spectatori. Mulți au intepretat gestul ca un „adio” al fostului lider mondial. Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei, a lămurit situația legată de viitorul americancei în circuitul WTA.

Antrenorul Serenei a anunțat când se va retrage americanca din circuitul WTA

Un lung „la revedere” adresat publicului. Ca un adio. Așa a fost interpretat gestul fostului lider la finalul semifinalei pierdute în fața japonezei Osaka. Antrenorul Serenei a anunțat când se va retrage americanca din circuitul WTA. Patrick Mouratoglou a oferit lămuriri în privința viitorului acesteia în circuitul WTA. Serena Williams (39 de ani) este considerată de mulți experți drept cea mai bună jucătoare de tenis din istorie.

Chiar și la conferința de presă ce a urmat acelei semifinale, Serena nu a fost clară în privința viitorului ei. ”Unii oameni se gândesc că a fost gestul prin care și-a luat rămas bun”, a spus unul dintre jurnaliști. Serena a continuat suspansul început pe teren și nu oferit un răspuns limpede nici la conferința de presă, când a început să plângă. ”Dacă mi-aş lua rămas bun, nu aş spune nimănui! Fanii din Australia sunt uimitori”, a replicat Williams.

„Nu cred că Serena se va retrage până nu va mai câștiga un titlu de Grand Slam!”

Francezul Patrick Mouratoglou a dat asigurări că Serena Williams nu se va opri curând. Mai ales că ea nu a abandonat ideea de a depăși recordul de 24 de Grand Slam-uri câștigate deținut de Margaret Court. Mai are doar unul pentru a o egala.

„Nu cred că Serena se va retrage până nu va mai câștiga un titlu de Grand Slam, Ea a revenit în circuit pentru a mai câștiga competiții majore”, a spus Mouratoglou, conform Tennis World USA, citat de digisport.ro.

Ea nu va renunța prea curând și nu cred că are în plan să se retragă. Serena și-a dedicat întreaga viață tenisului, din acest motiv a avut și acea reacție de la conferința de presă. Amândoi credem că mai are multe de arătat. După ce a devenit mamă, a făcut un efort uriaș pentru a reveni la cel mai înalt nivel. Nu s-ar fi întors în circuit dacă n-ar fi crezut că poate cuceri un titlu de Grand Slam”, a mai spus Mouratoglou.

Serena Williams a fost învinsă cu 3-6, 4-6 de Naomi Osaka, în semifinalele Australian Open. Anterior, ea o depășise pe Simona Halep, în sferturi. Finalmente, Osaka avea să câștige marele turneu de la Melbourne. De 4 ani, Serena nu a mai câștigat niciun turneu de Grand Slam. Ultimul a fost chiar Australian Open, ediția din 2017. E drept, între timp ea a devenit și mama unei fetițe. La ora actuală, Serena a urcat pe locul 7 în ierarhia WTA. Simona Halep a coborât pe locul 3, în timp ce lider mondial se menține australianca Ashleigh Barty.