Anunțul mult așteptat făcut de David Popovici. Tânărul înotător va reprezenta România și la Europenele de seniori

Bordei Radu / 05.08.2022, 15:02
Anunțul mult așteptat făcut de David Popovici. Tânărul înotător va reprezenta România și la Europenele de seniori

David Popovici nu are timp de vacanțe. Marele nostru campion se pregătește pentru noi provocări. Înotătorul se pregătește de Europenele de seniori, care se vor desfășura la Roma. Sportivul nostru este considerat mare favorit în capitala Italiei.

David Popovici, fără odihnă în 2022. La câte probe va participa campionul mondial

După ce a impresionat la Mondialele de seniori și a luat tot ce se putea, la europenele de junior de la Otopeni, David Popovici nu vrea să se oprească aici. Înotătorul nostru este determinat să se întoarcă cu medalii și de la Campionatul European, de la Roma. Competiția va începe pe 11 august și va dura până pe 16. David va participa și aici la mai multe probe.

Românul va înota pentru a obține medalii în probele de 100 m liber, 200 m liber, 400 m liber și ștafetă 4×100 m liber.

Nu mai puțin de 1.500 de sportivi din 50 de țări vor lua parte la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, unde se vor întrece pentru 231 de medalii puse în joc în cele 11 zile de concurs.

Camelia Potec l-a surprins pe David Popovici

Jim Montgomery este idolul lui David Popovici. Americanul devenea în urmă cu 49 de ani primul om din lume care cucerea aurul la 100 m şi 200 m la aceeaşi ediţie a Mondialelor.

Fenomenul sportului românesc s-a întâlnit cu Jim Montgomery. Fostul campion mondial, acum în vârstă de 67 de ani, i-a dat câteva sfaturi lui Popovici şi a rememorat împreună cu acesta cursele sale din urmă cu aproape 50 de ani.

Sportivul de la CS Dinamo a fost foarte încântat de întâlnirea cu Jim Montgomery. Americanul l-a învățat cum să elimine stresul.

Sunt multe similarităţi între noi, dar şi câteva diferenţe. Eu eram cu 8-9 luni mai mare decât el atunci când am câştigat medaliile de aur la 100-200. Eram într-o cu totul altă eră a nataţiei atunci, eram în primul an la facultate, înotam cu deţinători de recorduri, David este un erou deja în România, toată lumea îi urmăreşte cursele… Am discutat despre ce îşi doreşte să facă mai departe, despre cum să elimine stresul, cum să se relaxeze.
Cu siguranţă ştie că va fi şi mai rapid în viitor. Este un tânăr foarte inteligent. Voi merge la Paris, la Jocurile Olimpice din 2024, şi voi fi cu ochii pe el. Cu siguranţă va fi mai puternic din punct de vedere fizic, aşa a fost şi cazul meu, la 21 de ani înotam cu o secundă şi jumătate mai rapid decât am făcut-o la 18-19 ani. I-am oferit multe sfaturi, îl aşteaptă provocări mari şi sunt convins că el va da 110% din tot ce poate, atât la antrenamente, cât şi în competiţii.”, a mai spus Jim Montgomery.”, a declarat Jim Montgomery, conform agenției de presă News.ro.