David Popovici ne mai uimește încă o dată. În liniște, a făcut un gest care trebuie aplaudat și susținut de toată țara

Giosanu Catinca / 01.08.2022, 14:53
David Popovici ne mai uimește încă o dată. În liniște, a făcut un gest care trebuie aplaudat și susținut de toată țara

Românul David Popovici este un exemplu demn de urmat. Dublul campion mondial a făcut un gest care trebuie aplaudat și susținut de toată țara.

Ce gest a făcut David Popovici după ce a devenit dublu campion mondial la Budapesta

David Popovici a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta și alte două medalii de aur la Campionatele Europenele de natație pentru juniori de la Otopeni. Sportivul de 17 ani a câștigat o sumă importantă de bani după aceste succese, dar nu a uitat de unde a plecat.

Tânărul înotător s-a arătat impresionat de povestea Florentinei Filipovici şi a hotărât să participe la strângerea de fonduri pentru construirea unei case. Povestea ei este impresionantă deoarece are grave probleme de sănătate și îngrijește singură trei copii. Din nefericire, ei au rămas fără un acoperiș asupra capului, așa că dublul campion mondial a decis să le vină în sprijin.

Sportivul de 17 ani, impresionat de drama unei românce

Cunoscutul sportiv şi-a donat casca şi ochelarii cu care a obţinut performanţe extraordinare pentru România. Persoanele care vor să o ajute pe Florentina pot intra pe site-ul hhc.galantom.ro/p/davidpopovici pentru a dona diferite sume de bani. La finalul licitaţiei, cele două obiecte donate de Popovici vor fi atribuite prin tragere la sorţi.

Fundaţia Hope and Homes for Children România a început să construiască o casă pentru fosta vicecampioană mondială la canotaj. Scumpirile din ultimele luni i-a făcut pe oameni să stagneze. Este nevoie de mulți bani ca imobilul să fie finalizat.

David Popovici, dublu campion mondial la natație, donează casca și ochelarii cu care a concurat la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta pentru a strânge bani pentru Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori. Florentina se luptă cu o boală grea, este mamă a trei copii cu vârste între 4 și 8 ani, iar în prezent nu are unde să locuiască împreuna cu fetița și cei doi băieți, în contextul unei situații familiale dificile.

Pentru ei, David s-a alăturat Hope and Homes for Children și face un apel la donații pe hhc.galantom.ro/p/davidpopovici; la finalul campaniei (1 – 26 august 2022), unul dintre donatori va intra în posesia căștii și a ochelarilor lui David, prin tragere la sorți.”, se arată într-un comunicat.

”Dacă pot ajuta, eu nu stau niciodată pe gânduri”

David Popovici nu este doar un bun înotător. El are o inimă mare, este credincios și nu poate trece cu vederea necazurile oamenilor din jurul său.

Dacă pot ajuta, eu nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranță și puțin bine, eu îl donez cu toată inima. Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută un fost sportiv de performanță, aflat într-o situație de viață dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susțineți și îmi sunteți aproape, ca această lună să faceți o donație pentru căsuța Florentinei.”, a transmis David Popovici.