Apel disperat înainte de duelul ucrainencelor de la Wimbledon: „O rachetă a aterizat la 100 de metri de casa mea. Avem nevoie de ajutor”

Gabriel-Alexandru Ioniță 28.06.2022, 08:45
Apel disperat înainte de duelul ucrainencelor de la Wimbledon: „O rachetă a aterizat la 100 de metri de casa mea. Avem nevoie de ajutor”

Ucrainencele Anhelina Kalinina și Lesia Tsurenko se vor duela în turul doi de la Wimbledon. Înaintea acestei partide, el au făcut declarații foarte emoționante legate de războiul care încă se derulează în țara lor.

Ele au explicat că este foarte important că, prin participarea la turneul de la All England Club, pot câștiga bani, pe care ulterior să îi doneze victimelor războiului din Ucraina. De asemenea, aceste competiții le dau posibilitatea de a aduce în continuare în atenția opiniei publice din întreaga lume atrocitățile pe care le comite armata rusă în țara vecină, la comanda lui Vladimir Putin.

Duelul ucrainencelor de la Wimbledon se dispută într-un context special

Anhelina Kalinina, 25 de ani, locul 34 WTA, a dezvăluit că părinții și bunicii ei se află în continuare în Ucraina și sunt supuși unui pericol constant. Totodată, ea a explicat că această situație dramatică reprezintă pentru ea o motivație în timpul meciurilor pe care le joacă.

Este greu să mă concentrez, dar contează foarte mult dacă pierd sau câștig. Vreau să le reamintesc oamenilor că Ucraina este în continuare în pericol. Părinții mei sunt în siguranță acum, dar locuiesc în apartamentul meu, casa lor a fost bombardată. Bunicii mei sunt blocați pe teritoriul ocupat de soldații ruși.

Cu fiecare victorie la Wimbledon, îmi ajut familia, dar și alți oameni din Ucraina. Câștig bani, apoi pot să ajut, pe cât posibil. Asta contează pentru mine acum. Nu sunt un superstar, dar încerc să ajut. Este o uriașă motivație pentru a juca”, a spus Kalinina potrivit BBC.

Apel făcut și de Lesia Tsurenko

De asemenea, și Lesia Tsurenko, 32 de ani, locul 101 WTA, a făcut dezvăluiri șocante în legătură cu ce a lăsat în urmă în țara natală. Ea chiar a dezvăluit că, recent, o rachetă trimisă de ruși a lovit în apropierea casei sale. Toate aceste experiențe au făcut ca jucătoarea de tenis să aibă nevoie de discuții frecvente cu un psiholog în această perioadă.

Participarea la Wimbledon este o altă modalitate prin care arătăm că suntem o națiune puternică. Vrem să amintim lumii că încă suntem aici, chiar dacă războiul continuă. Încă avem nevoie de ajutor pentru a câștiga acest război.

Weekendul trecut, o rachetă rusească a aterizat la 100 de metri de casa mea. De fiecare dată când aud despre un bombardament în regiunea în care am locuit, simt o tensiune interioară de nedescris. Lucrez în fiecare zi cu un psiholog. Această senzație de tensiune va dispărea abia după încheierea războiului.

Pentru mine, din punct de vedere emoțional, noțiunea de a câștiga sau de a pierde un meci de tenis nu mai există. Există o singură problemă majoră în viața mea – războiul. Nimic nu poate mai presus”, a spus și Lesia Tsurenko, potrivit AFP.

A ales-o pe Simona Halep fără să stea pe gânduri. Un nume uriaș al tenisului mondial o vede pe româncă favorită la câștigarea Wimbledon 2022

Urmăriți Playsport.ro și pe