Sorana Cîrstea nu a putut face față primului tur de la Eastbourne și a abandonat. Românca a cerut intervenția medicilor

Gabriel-Alexandru Ioniță / 20.06.2022, 22:16
Sorana Cîrstea nu a putut face față primului tur de la Eastbourne și a abandonat. Românca a cerut intervenția medicilor

Sorana Cîrstea a resimțit din plin efectele meciului maraton pe care l-a jucat duminică, în semifinalele turneului de la Birmingham, contra chinezoaicei Shuai Zhang. Românca de 32 de ani a acuzat probleme medicale în primul tur de la Eastbourne și în cele din urmă a fost nevoită să abandoneze meciul cu Anhelina Kalinina.

Sorana Cîrstea a abandonat în debutul setului doi al meciului cu Anhelina Kalinina, din primul tur de la Eastbourne

În primul set, Sorana Cîrstea nu a reușit să câștige nici măcat un game. În plus, la pauza dintre seturi ea a cerut asistență medicală, după ce a acuzat o stare de rău. Medicii au verificat dacă nu cumva avea febră, iar în cele din urmă și-au dat acordul pentru ca jucătoarea de 32 de ani să continue jocul.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă pentru prea mult timp. Asta pentru că la scorul de 2-1 în setul secund pentru adversara ei, Sorana a acuzat din nou probleme și a decis să abandoneze partida. Astfel, ucraineanca de 25 de ani s-a calificat în turul doi, acolo unde se va duela cu Maria Sakkari, ocupanta locului 5 în clasamentul WTA.

Meciul dintre Sorana Cîrstea și Anhelina Kalinina a fost programat la doar 24 de ore după ce românca a disputat un „maraton” de trei seturi cu chinezoaica Shuai Zhang. În plus, în acest interval ea a trebuit să se și deplaseze de la Birmingham la Eastbourne. Acest turneu a fost ultimul pentru Cîrstea înaintea celui de-al treilea Grand Slam al anului, de la Wimbledon.

Meciul din semifinalele turneului de la Birmingham a fost ca un adevărat blestem pentru Sorana și Shuai Zhang

Interesant de remarcat este că și Shuai Zhang a avut aceeași „soartă” cu Sorana Cîrstea. Chinezoaica a acuzat de asemenea probleme medicale în finala de la Birmingham și a fost nevoită să abandoneze în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia, care trecuse în semifinale de Simona Halep. Mai mult, Zhang nu a mai jucat nici finala din proba de dublu de la turneul de la Birmingham.

Rămâne de văzut cum se va prezenta și Simona Halep din punct de vedere fizic în această săptămână. Și fostul lider WTA a avut parte de un meci solicitant, tot de trei seturi, în semifinale la Birmingham, contra lui Beatriz Haddad Maia. Halep a ales să meargă în Germania, la Bad Homburg, înaintea turneului de la Wimbledon.

Plusuri importante pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea, chiar dacă au ratat finala de la Birmingham. Cât vor urca în clasament și câți bani au câștigat